27.05.2006

Øreormer av tvilsom kvalitet

Dette er et triatlonrelatert problem av solide dimensjoner. Helt der oppe med drafting. Og som typisk for slike problemer er det ingen som kan gjøre noe med det. Selv ikke Triatlonforbundet. Spesielt ikke triatlonforbundet.

Øreorm: Under lange løpeturer og sykkelturer kan rytmen i beina fort bli omdannet til en sang skrevet av djevelen og sunget av no bestialsk satanyngel.

"...dadadadadadada..der vi møttes mellom Dover-Calais"

Hvorfor må øreormer være de teiteste sangene i sangboka, eller sanger som er løftet direkte fra platesamlinga til tonedøve jenter av begge kjønn? Sånne platesamlinger som består av 24 cder. 19 har titler som begyner med "Best of..". De 5 andre er av Bjørn Eidsvåg eller no annet skrekkelig og norsk.

"Ingen er så nydelig som du..."

Da vi var i Spania moret vi oss med å infisere øregangene og hjernene til hverandre. Så onde kan mennesker være. Syng litt på en teit sang, og vips... så sitter den fast hos offeret og er umulig å skylle ut. Det er nesten bedre enn å slå hverandre i magen og gjemme havregrøten.

"Say you, say me...."

Det er så utrolig mye bedriten musikk som det går an å få klistret fast i hjernen min med tokomponentslim. Det er bare å ligge våken om natten og ikke få sove ... og så... bang! der satt den.

"Som Mona Lisa har sitt leende....."

Men hvorfor i alle dager må min interne mp3-spiller ha lett tilgjengelig søppel, musikk jeg aldri har aktivt hørt på eller eid? Hvorfor det, når den eksterne har 1543 kremsanger fra egne hyller og jeg med henda på ryggen og beina lagt bak nakken lett kan dobble det antallet?

"Worryin' about the common decency
When it is only a question of frequency"

Ja! For eksempel kunne jeg gladelig hatt samtlige av sangene fra Elvis Costello "This Years Model" som stayerlåter i den grå massen.

1. No Action
2. This Year's Girl
3. The Beat
4. Pump It Up
5. Little Triggers
6. You Belong To Me
7. Hand In Hand
8. (I Don't Want To Go To) Chelsea
9. Lip Service
10. Living In Paradise
11. Lipstick Vogue
12. Night Rally

Den versjonen som kom på vinyl i Norge og platesjappa i Svelvik solgte, hadde i tillegg den utrolig stilige "Watching the detectives". Egentlig var den å finne på "My Aim is True".

"Nice girls not one with a defect,
cellophane shrink-wrapped, so correct.
Red dogs under illegal legs.
She looks so good that he gets down and begs.She is watching the detectives.
"ooh, he's so cute!"
She is watching the detectives
when they shoot, shoot, shoot, shoot.
They beat him up until the teardrops start,
but he can't be wounded 'cause he's got no heart."

Alle sangene på denne plata kan jeg hver eneste lille basslinje på, dette er en plate jeg har spilt så utrolig mye, at rytmen og musikken den har jeg i blodet. Jeg har gått i gatene i Köln sammen med trivelige engelske professorer og gaulet på "(I don't Want To Go To) Chelsea". De på engelsk, jeg på tannbørsteengelsk. Men alle spyttet ut tekstene og sto som Elvis. Elvis Costello.

"Oh no it does not move me
Even though I've seen the movie
I don't want to check your pulse
I don't want nobody else
I don't want to go to Chelsea"

Kan hende at vi var litt skeive i skøytene. Kan hende vi var tilslasket av forfriskningene og smått drita. Men det var rørende eksempel på norsk-engelsk samarbeid.

Ja til daglig hjernevask!

På løpeturer har jeg funnet ormekuren. Mp3-spiller. Funker veldig bra. Hva jeg skal gjøre på sykkelturer og svømmeturer aner jeg ikke. Lobotomi kanskje? Hjernevask?

"There's a smart young woman on a light blue screen
Who comes into my house every night.
And she takes all the red, yellow, orange and green
And she turns them into black and white.
But you tease, and you flirt
And you shine all the buttons on your green shirt
You can please yourself but somebody's gonna get it

Better cut off all identifying labels
Before they put you on the torture table"

1 kommentar:

Anonym sa...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»