02.01.2013

Hvorfor satses det på "jenter" i triatlon?

Det er et nytt år, det betyr ikke nødvendigvis at jeg skifter mening. Det betyr ikke heller at meningene mine har fått noe mer verdi eller dypere innhold, men jeg mener det jeg mener uansett.

Av de tingene som irriterer meg litt og forundrer meg mye, er Triatlonforbundets satsing på "jenter". Det vil si det at det brukes tid og penger på såkalte "jentesamlinger".

Hadde det vært satsing på unge jenter som skal bli "utøvere" så hadde det vært helt greit, det hadde vært fantastisk og klokt, men hvorfor skal det brukes penger på voksne damer som vil ha triatlon som hobby? Hvorfor er dette viktig for norsk triatlon?

Jeg skjønner at det for de som får være med på en billig treningssamling er hyggelig og koselig og slikt, men hvorfor i alle dager skal menn forfordeles? Skal vi gamle menn være med på en treningsleir så må vi pent betale vanlig pris. Selvsagt!

Kanskje på tide å slutte å sy puter under armene på triatlonkvinner som bør kunne klare seg sjøl og betale for seg sjøl?

Vennlig hilsen Gretten Gammel Gubbe!

4 kommentarer:

Cathrine Mediaas sa...

Vel, sett i et videre perspektiv så bidrar det til å få damer interessert i triatlon, og kanskje det smitter over på barna deres?? Både mor og far som liker triatlon, og barna får den oppbackinga de trenger til å trene og delta selv. Større bredde, flere utøvere å velge mellom for forbundet. Godt nyttår Bent!

Bent Olav Olsen sa...

det synes jeg ville vært en rimelig søkt begrunnelse. litt for mange ledd i den årsakskjeden. håper ikke det er grunnen!

Jokke sa...

Enig i at den foreslåtte begrunnelsen er i overkant "indirekte". Da vil jeg være tilbøyelig til å ha større forståelse for en begrunnelse i retning av at en etablert stamme av damer/jenter hjelper på for å tiltrekke nye damer/jenter. Samtidig later det til å dette tiltaket først og fremst vil fungere som sponsing for de som allerede er etablert, så jeg vet ikke helt.

Cathrine Mediaas sa...

Jeg mente nok ikke at det var det som var grunnen til satsningen, men at det kan få en slik heldig følge er jeg overbevist om. Jeg er enig i det første Jokke sier. Men sponsing? Jeg føler selv at disse samlingene er for nybegynnere, for at de skal finne seg til rette i et miljø, bli kjent med sporten. Men nå begynner det å bli nokså mange triklubber rundt omkring i landet så fellesskap og dele erfaringer kan en jo få hos klubbmedlemmer. Og hvor nyttig disse samlingene er for vel etablerte triatleter vet jeg ikke. Jeg syntes i allefall det var nyttig den ene gangen jeg dro, jeg ble kjent med mange og lærte en del. Men har ikke følt behov for flere samlinger. Jeg tenker på å få organisert noe for jentene i klubben vår. Ei og anna fellestrening, ut å spise osv for å få et treningsfellesskap, knytte bånd osv. Men en trenger ikke forbundet til det.