11.04.2010

Fredrikstadløpet: Måloppnåelse til tross for dårlig tid

Fredrikstadløpet ble vakkert i år også, jeg var langt unna PB og nok en gang ble Treningsgrunnregel nummer 1 bekreftet. Treningsgrunnregelen med stor T.

Det er litt utfordrende å løpe halvmaraton på spinkelt treningsgrunnlag og med ikke fullt så spinkel kropp. Det er også litt utfordrende å skrive et epos, et tevlingskvad, en race report ut fra noe som ble en ganske begivenhetsløs joggetur, men for meg hadde dagen noen interessante sider.

For å starte med resultatet og for å plassere resultatet i en sammenheng, så ble dette langt dårligere enn fjoråret da jeg satt min PB på distansen.  Ikke at det kom som en overraskelse. I fjor løp jeg mye gjennom hele vinteren og hadde mange langturer og mange terskelintervalløkter i beina. I år har sykkel og svømming tatt mesteparten av treningstiden, lengste langtur er på 13-14km og hardøktene mine har vært jobbsprinter på 20-25 minutter.

Med et slikt utgangspunkt ble poenget å legge en realistisk plan, med realistiske mål og med formålet med dagen klart formulert.

Formålet med Fredrikstadløpet i år var primært å få en god og jevn langtur, i trivelige omgivelser og med masse folk rundt meg. Det realistiske målet var å snike seg akkurat under 2 timer og planen var en gjenganger som er enkel å formulere, men veldig vanskelig å følge. Helt jevn fart hele veien og ha litt ekstra igjen på slutten.

Og det klarte jeg. Jeg startet nesten helt bakerst i rolig fart og holdt denne farten hele veien. Etter hvert fikk jeg anledning til å løpe forbi noen som hadde startet for hardt eller ikke hadde dagen. Sola strålte og folk var blide. De siste 2-300 meterne hadde jeg litt ekstra å ta i med, og gjorde det fordi jeg trodde jeg ikke hadde maksimal klaring til sluttid på to timer. Og jeg hadde rett. Bent Olav Olsen, Fredrikstad Triatlonklubb 1:59:57 gikk det å lese i Fredriksstad blad etter hvert som de ble ferdige med å skrive om en fotballkamp. Det var jo hårfint.

Ingen grunn til å gi seg ende over av den tiden, men det var så god jeg var i dag. Og dermed er Treningsgrunnregelen nummer 1 bekreftet, sammen med konkurranseregel nummer 1. Treningsgrunnregel nummer 1 lyder: Du blir god i det du trener på.  Konkurranseregel nummer 1 lyder: Det skjer ikke undere på konkurransedagen.

Ellers er det i dag tre andre fra Fredrikstad triatlonklubb som har større grunn til å være fornøyd enn meg:

3 km Piker 11-12 år Helene Olsen, Fredrikstad Triatlonklubb    17:28
Menn, 30-39 4) Per Morten Ellingsen, Fredrikstad Triatlonklubb    1:21:07
Menn, 40-44 15) Einar Modahl, Fredrikstad Triatlonklubb    1:34:22

Veldig stolt av Helene i dag som ber om å få være med å løpe og som gjennomfører i god stil! Per Morten løper veldig raskt og er i rute til IM Nice og Einar har fått igjen for all løpetreningen i vinter.

Også for disse gjaldt Treningsgrunnregel nummer 1. Med positivt fortegn.

1 kommentar:

Goldie sa...

Moro med Per Morten og Einar - solide tider! Gratuler dem!!
Og gratulerer til familien Olsen også - for både solide prestasjon på 3 km og fornuftig disposisjon på 21 km!