17.04.2010

Den vekta som betyr noe!


I dag har jeg nesten vært fullbefaren løper. Ikke fordi jeg har løpt, men fordi jeg har vært opptatt av hvor mye skoa mine veier. Og sjekket vekten på de gamle, mot vekten på de nye.

Jeg kjøpte nye sko i dag. Nike Air Zoom Triax 13. Jeg har aldri brukt de skoene før. Før det har jeg for eksempel hatt Nike Zoom Elite som har passet meg godt som mengdetreningssko.

Nesten av ren tilfeldighet kom jeg til å holde en Triax i den ene hånden og en Elite i den andre. Og da kunne det nesten kjennes som om Eliten var litt tyngre.

Frem med kjøkkenvekta og på med skoa og  ….. hey  …. Eliteskoa er bittelitt tyngre. Tunge sko er jo aldri noen fordel så det er jo stas med spart vekt. Selv om 25 g ikke bør bekymre andre enn narkopolitiet.

Så skoa er lettere og jeg har selv følt meg litt lettere de siste dagene. I dag gikk jeg på vekta og fikk bekreftet den følelsen også. Jeg har gått ned en kg.

Og jeg har nok mer å tjene på det og den videre vektreduksjonen enn marginalt lettere sko.

Det er den vekta som betyr noe!

5 kommentarer:

Alfred Johnsen sa...

Tror begge betyr noe. Selvsagt er kroppsvekta viktig, men ikke undervurder skoene: 25 gram (vektforskjellen du oppgav) som skal løftes og aksellereres 40-70.000 ganger under en marathon. Gir en total reduksjon i løft&aksellerasjon på over 1 tonn.

Hanne sa...

Lette sko er viktig vet du! Og 25g forskjell er ganske mye på lange løp. Men skiller det kun noen gram spiller det større rolle hvordan de sitter på føttene dine.

Zoom Elite har forresten gått ut av sortimentet nå og erstattet med LunarElite+. Denne modellen er litt ulik Zoom Elite på godt og vondt:)

Lykke til med trening og konkurranser!

Bent Olav Olsen sa...

så det er grunnen til at jeg ikke finner. feite også. også jeg som likte de skoene så godt. kan du si noe om hovedforskjellene? på godt og vondt? :-)

Bent Olav Olsen sa...

"a wide-footed heel striker who likes the Zoom Elite for its trade-off between lightweight feel and support, these might not do the best job" - fant dette på et forum og tror nok lunar elite ikke er skoen for meg

-må lete etter noen nye "konkurransesko"

Hanne sa...

LunarElite er mye lettere enn sin forgjenger pga Luna Foam istedet for plast og gassputer i dempingen. Stabilitetskilen er tatt vekk og erstattet med en vinklet såle midt i skoen som skal ta noe overpronasjon.

Skoen er helt ny og ganske ulik i passform og løpsopplevelse. Det største med LunarElite er den lave vekten på 252 g i herre 42.