27.04.2010

Muligens 3800 meter på 1t 17min

Jeg regner med at du har det slikt du også? At du håper og tror at hvis du trener mere og bedre på noe så skal du bli bedre i det? Det er jo slik i løping og sykling, men svømming er en teknikksport og kan være litt annerledes.

Jeg har svømt hele vinteren. Det burde jo gi mulighet for fremgang. Det har gitt fremgang. Jeg svømmer penere. Og jeg tror jeg svømmer mer effektivt. Jeg svømmer med færre tak pr lengde. Jeg svømmer raskere supersprinter og jeg svømmer raskere hundremetere. Jeg sier ikke at det går raskt, men at det går raskere. Med start hvert andre minutt hadde jeg på lørdag: 1:45, 1:40, 1:35 ganger 3. (Dvs tre ganger tre hundremetere som skal gå raskere)

Men ikke noe av dette hjelper egentlig i Norseman eller en annen Ironman. Der deles det ikke ut stilkarakterer og 900 meter er litt kort. I Eidfjord er det kaldt og mørkt og ingen bassengkant eller bunnlinje. I Eidfjord skal jeg svømme 3800 meter så enkelt og raskt som mulig og være i form til å sykle 18 mil og "løpe" 42 km etterpå. Dvs den siste delen skal jeg gå. Den delen som går opp alle bakkene til Gaustatoppen for å kunne få den svarte trøya.

Etter bare å ha svømt sett hele vinteren, ville jeg på søndag prøve å se hvor raskt jeg svømmer 3800 meter. Beste tid fra en Ironman er 1t18min og på søndag svømte jeg på 1t17min uten egentlig å bli sliten. Det var jevn fart og teknikken ble ikke veldig mye dårligere.

Men det store spørsmålet er: var det 3800 meter?

Det går frasagn i Kongstenhallen, med omliggende grevskap, om hvor dårlig jeg er til å telle lengder. Jeg har tidligere gitt helt opp alt som heter telling og har svømt på tid, men svømmere godtar jo ikke slikt. Sett består av nøyte opptelte lengder, ikke estimater, må vite.

For et par uker siden skulle vi svømme 450 meter. Jeg skulle svømme først og trodde jeg holdt tellingen til 18 runder. Hun som svømte bak kunne fortelle at vi bare hadde svømt 14. Det er jo ikke direkte innertier.

3800 meter er 152 vendinger. Det gir mulighet for feiltelling.

Men inntil videre og inntil jeg har kjøpt meg en slik  ( Swimovate Pool-Mate ) så tror jeg at jeg er i mitt livs svømmeform!

1 kommentar:

Anonym sa...

kult skrevet, lykke til i Norseman. Der slipper du å telle, bare svømme:-)