07.06.2012

50-årsplan for triatlon?

Neida, jeg har ikke blitt ekstremt gal og startet planlegging av trening frem mot mitt nittisyvende år. Litt mindre gjør det, selv for meg.

Jeg vil bli den beste femtiåringen jeg kan være, jeg skal legge en langsiktig treningsplan frem mot mitt femtiende år. Det er to og et halvt år til.

Bakgrunnen for dette er at jeg til slutt måtte bite i grasset og si i fra meg plassen på Norseman Xtreme Triathlon. Det var bittert, men når helsa ikke holder så er det bare en ting å gjøre. Bruke hue!

Noen vil sikkert si jeg er pinglete og feig, men jeg mener at du ikke stiller til start på en slik konkurranse hvis du ikke er fysisk klar for det. Og så er det individuelt hva man mener med "klar for det", men du stiller ikke til start hvis helsetilstanden din kan være en fare for deg selv eller andre. Og jeg tar ikke sjansen på å trene den mengden som må til, hvis kroppen ikke klarer å hente seg inn igjen.

Og det gjør den ikke. For jeg sover ikke. Det er problemet. Jeg sover bare 2-4 timer hver natt og det har jeg gjort en stund. Og da får jeg ikke restituert meg etter trening. Ikke på lang nær.

Og her kommer femtiårsplanen inn i bildet. Jeg skal i et par-tre år gå bort fra målet om en lang triatlon hvert år. Men jeg skal sakte, men målrettet og sikkert gjøre meg klar til å bli den beste femtiåringen jeg kan være.

Hvis kroppen vil.

Jeg tror det er en mer helsefremmende tilnærming til triatlonkonkurranse for meg nå, enn ettårsrytmen. Jeg har noen tanker om hvordan det skal foregå, men det kommer jeg tilbake til.

Har du tips om hvordan og hva jeg bør trene for å trene langsiktig, så spytt det ut.

Spyttebakken er her! :-)

1 kommentar:

Løpemammaen... sa...

Jeg vet ikke noe om å trene til triatlon, men i en alder av 38 år, lærte jeg meg endelig å sove. Det er rart, men utrolig deilig. Jeg har slitt med søvnproblemer hele livet. Nå sover jeg selv om jeg er sikker på at jeg ikke kommer til å gjøre det. Trikset? Etter å ha prøvd å lære med avspenningsteknikk på egenhånd i 20 år, fikk jeg hjelp av en kognitiv terapeut (psykolog). Det tok litt tid før det funket, men nå kan jeg endelig sove. Helt sant og ikke noe hokus pokus.