26.03.2006

Åse og Adeleid i Stavern


Dette bildet har selvsagt gått sin seiersgang over verden. I hvert fall over triatlon-cyber-verden. I hvert fall på Slowtwitch og Oslofjordsidene.

Bildet illustrerer mitt favorittminne fra 2005. Bildet er hentet fra Stavern triatlonfestival som Oslofjord triatlon arrangerer første helgen i juli.

Konkurransene i løpet av helgen er Seigmann triatlon (halv irondistanse), Stavern kort triatlon og altså Seigmann barnetriatlon.

Åse er hun med nummer på armen og med rosa badedrakt med blonder og blomster. Adeleid er hun som har Oslofjorddrakt. Adeleid er nest-leder i Oslofjord triatlon. Åse og Adeleid er klubbvenninder. Åse var Norges yngste triatlet i 2005. Med ledsager og støttehjul. Og setet litt for høyt. Og hjelp til å skifte i skiftesonen.

Det er viktig med fysisk aktivitet i trygge nok rammer. Dette var akkurat trygt nok for Åse. Det å stille til start i et triatlon er for noen en alvorlig sak, en sak som de bruker år på å hoppe ut i. Åse stilte til start på 10 minutters varsel fordi storesøster skulle og fordi store Adeleid ville følge henne. Det er viktig med rollemodeller og støtte av klubben. I Oslofjord triatlon er det forresten ikke vanlig å bruke mange år på å planlegge debuten, ikke for de eldre heller, selv om vi ikke holder Adeleid eller andre i hånden når vi debuterer på triatlon. Det er bedre å hoppe i det.... livet er alt for kort til å vente alt for lenge med å gjøre ting som er morro. Og alt for kort til å kaste bort alt for mye tid på ting som ikke er det. Slike ting som årsting i Triathlonforbundet f.eks.

Tilbake til bildet: Det er mulig å se på bildet at Adeleid har vanskelig for å holde seg alvorlig der hun er ledsager for Åse gjennom svømminga/vassinga. Det er også mulig å se at Åse føler seg som "the real thing" der hun stormer frem med nummer på armen.

Det er også mulig å få en følelse av at faren også er stolt.

Åse mener forresten at hun har vært i Triatlon. Stavern heter ikke Stavern. Byen skal hete....... Triatlon.

4 kommentarer:

adeleid sa...

må smile for meg selv når jeg ser det bildet igjen. Søtere og mer ivrig 3 1/2 åring skal man lete veldig lenge etter:) Vi får høre med henne om hun har blitt for stor til sånt nå, eller om jeg får være med henne i år også:)

tribent sa...

Vet du hva? Jeg har en følelse av at det får du lov til :-)

Og i år stiller jo de små i oslofjordtrøye også!

tribent sa...

Nå har jeg spurt Åse:
Og Åse svarer ja det vil hun gjerne

adeleid sa...

kjempefint, det gleder jeg meg til:) Og du kan regne med at i år kommer vi både til å legge en plan og å til øve i forveien...!! :) :)