27.03.2006

Ting er ikke alltid slik de ser ut


Jeg tenkte jeg skulle dele noen triatlontips med eventuelle nybegynnere som måtte lese denne siden. Kanskje jeg har noe å lære bort til andre som er mer erfarne også?

For det er viktig med spredning av informasjon. Informasjon skal deles. "Information diffusion" het det den gang jeg studerte og ble klok på Blindern. Jeg ble ikke klok så mange andre steder, men på Blindern ble jeg ganske klok.

Men altså, triatlontips fra en fullgarvet triatlonrev. Triatlonblogger og nettsider skal ha slikt.

Se på dette bildet fra Oslo Triathlon 2004. Start fra venstre. Se på han som vasser og bruker tiden på å blåse i kjakene, ikke bra. Han er helt klart ikke fokusert. Han har ikke gått over fra oppgaven "svømme" til oppgaven "få til en god transition". Og er du ikke fokusert kan du like så godt bli hjemme pleier jeg å si.

Maria lager de største og fineste bølgene for fotografen, det skal hun ha. Og hun har jo noe på gang, for hun har startet jobben med å ta av brillene. Det er jo et sted å starte, det skal hun ha. Men hun har kanskje startet litt sent?

For se på meg. Det er jeg som er først på dette bildet. Det er jeg som allerede har kommet langt i jobben med å ta av meg våtdrakta. Og som viser Oslofjordtrøya for fotografen (en detalj som er viktig for sponsorer. Jan Sibbertsen f.eks har jo laget en triatlonkarriere bare på å komme først opp av vannet og vise Xterravåtdrakta for fotografen). Med en godt planlagt og innøvd avskrelling av våtdrakta tar jeg innersvingen på Maria med ca ett minutt i skiftesonen. Det var ett minutt som skulle vise seg å bli kritisk for Maria. Hun klarte aldri å innhente dette forspranget og hun fikk en radikal knekk som hun ikke fikk orden på før IronDuck.

Så da er det bare å begynne å øve på dette viktige momentet. Eller monnumentet som de sa på Glassverket. Øv, øv, øv så blir du like rask til å ta av deg våtdrakta. Øv i dusjen, øv i badekaret, øv over alt. Og gjør du det, da kan du slå Maria du også.

Og øver du og øver og virkeligheten ikke samsvarer med forventningene? Ja så får du pynte på den.

"Det er aldri for sent å skaffe seg en lykkelig barndom" som min svigerfar pleier å si.

3 kommentarer:

adeleid sa...

hihihi... og det som er så morsomt er at man må ha sånn omkring middels i innsikt og oppvakthet for å skjønne at du tuller sånn bittelitt her....;) for i en eller annen annen blogg kunne dette vært svarteste alvor, og ment som en oppfordring til å trene på skifting fra våtdrakt i dusjen:):) blir nok en stund til gitt!!:) Heia Bent!!:)

tribent sa...

Takk for det at jeg har fått bekreftet at jeg har hatt en leser :-) Arild prøvde jo en eller annen gang å få oss til å øve på crawlpusteteknikk med hodet ned i vasken. Thhhihi

bjarne j sa...

Du har flere lesere, Bent! Og morsom er du også!