29.03.2006

Snart starter sesongen!

Jeg har nå fått bekreftet at jeg har en leser (Adeleid) og da er det bare å køle på videre.

På søndag 2.april starter sesongen. Den starter med et smell med Fredrikstadløpet som har barneløp, kortere distanser og halvmaraton. Jeg skal i utgangspunktet løpe halvmaraton i år igjen.

Fredrikstadløpet, med samling hjemme hos oss "på farmen" etter løpet, er tradisjon. Det var tradisjon i Frikransen og da Oslofjord triatlon utviklet seg tok vi den med oss. Det er fantastisk flott å komme ut etter å ha grodd fast i treningsstudio, i kjellere og på sykkelruller gjennom en lang og trist vinter. Løpe på tørr asfalt i et Fredrikstad som våres. Og aller best: treffe triatlonvenner. Og etter endt dyst så samles man på tunet på farmen for å spise en lun suppe og litt brød og kanskje en liten medbrakt kake?

I år blir det litt mer vintersportpreg over det hele. Farmen er hvit. Gatene har hatt snø og is veldig lenge. Det er rett og slett ikke særlig vårlig i Fredrikstad i år. Men nå har det blitt litt varmere de siste dagene, det har regnet ganske mye og det skal regne litt til. Og i morgen skal solen virkelig komme frem. Så løpetraseen skal nok bli bra. Og for samlingen så har vi plass inne vi. Og også i år er det faktisk en del som skal delta.

Blant annet skal Ellen, Maria og Bent delta. Det er de tre som har dratt fra feltet her på bildet. Som man kan se er det jeg (Bent) som er fartsholder og trekker med meg de andre. Maria løper etter og ligger i dragsuget mitt og prøver som dere ser å kopiere min løpestil. Ellen derimot roter rundt og er mer opptatt av fotografen.

Det er viktig å vise seg frem for fotografen, det har vi etablert i forrige lille "sak". Se på Tour de France. Der er det alltid noen som stikker fra og som aldri har noe som helst håp om å klare å holde hele veien inn, men de får vist frem sponsorene for fotografene. Og det er viktig. Det er jo de som betaler oss dyrt for å fylle trøyene våre, stiller med gratis sykler, drikke osv. osv. og de skal man holde glad.

Men det er forskjell på å være først oppe av vannet, kjøre i brudd, spurte heroisk og på å tøyse rundt helt ukonsentrert og "pose" for fotografen.

Maria lærte mye av meg på den turen. Lærte fort gjorde hun også. Slo meg faktisk. Veldig stolt av en så lærenem elev, det er slikt som gjør en gammel coach glad.

Gleder meg til søndag. Er det noen som er klar for en guidet tur i Fredrikstad i sneglefart så bare si i fra!

9 kommentarer:

Marius J sa...

Er det mulig å finne kart over løpetraseen?

tribent sa...

Har ikke pleid å være det. Du kan jo løpe med meg på første runden :-)

Ellen W sa...

Hei Bent, så kul denne siden her var da! Gleder meg til søndag.

kelly sa...

Lykke til!!!

Tim sa...

Jeg leser den også!!!!!!!

Guy sa...

Ville bare si hei jeg Bent, og si at jeg har vært innom :)
Finfin side du har.

tribent sa...

Takk, takk, takk og Guy - jeg tar i mot "tips" om hvordan jeg fikser på headingen.

BjørnB sa...

...og her er enda en "ivrig" leser. Kanskje jeg tar meg en tur til Fredikstad jeg også?

Maria sa...

Du er morsom du Bent :-)

I år bør jeg ligge i dragsuget ditt hele veien tror jeg. Eller Ellens... Eller danse for fotografen. Har i hvert fall trent for lite til at det blir seriøs løping. Tror jeg...