19.07.2008

Kom, vant og forsvant

”Siri Størmer kjørte de 25 milene fra Oslo til Trollhättan, løp 11,6 km, vant kr 3000 og forsvant tilbake til Oslo igjen uten å ta med seg premien”.

Det var jo snilt mot arrangørene, så sparte de premiepengene ….. eller? Det viser seg jo selvsagt at hun ikke ble igjen til premieseremonien, men at noen tok med konvolutten som hun ikke hadde tid til å vente på.

Siri S hadde sikkert grunn til å stikke før seremonien, for hvis ikke er det rett og slett ganske slett. Men den historien minner meg om de første NM i duatlon jeg så for noen år siden. Alle disse stevnene ble vunnet av skiløpere som var leid inn for anledningen og ingen av disse kongelige leiesoldatene gadd å vente på premier, kongepokal og medaljer. Det ble utrolig stusselig premieseremoni når bare han som vant 3. og han som vant 5.-plassen sto igjen på og ved siden av pallen.

Det handler om respekt rett og slett. Respekt for arrangører og for de andre deltagerne. Og der er norske triatleter gode. I NM i langdistansetrialon så må det jo nødvendigvis ta litt tid fra nummer 1 kommer i mål og til listene er klare og godkjent. Men er alle vinnerne tilstede? Å ja da. Og alle de andre triatlonvennene blir igjen for å klappe og vise respekt. Flotte folk. Stolt av dere.

Skulle noen utebli en gang så skal jeg ha flettet inn en liten tekst i reglene våre:

Premier vil kun bli delt ut personlig på premieseremonien og ikke sent med kurer eller i posten.

Rett og slett: Ingen stil, ingen premie!