27.07.2008

Aus Der Reihe - glidelås og vanning

Det er jo slik. Når jeg opplever nye land og treffer andre skikker så sitter jeg igjen med forbauselse og undring. Det er jo mye rart ved andre lands kultur som ikke kan gripes umiddelbart. Så sitter jeg der og undrer meg, finner kanskje svar og så vokser jeg litt på det. Etter mitt opphold i Tyskland er det mange ting jeg lurer på. Og i denne lange rekken av undringsobjekter er det merkelige forholdet tyskerne hadde til anstendighet noe jeg vil trekke frem. Og det handler ikke om lederhosen.

I Quelle Challenge Roth, det er konkurransen jeg var med på som dere kanskje har hørt om, var det detaljerte regler knyttet til antrekket. Dvs at klesplagg på overkroppen måtte bæres hele tiden og hvis klesplagget hadde glidelås skulle denne ikke dras lenger ned enn 14 cm.

Og ikke nok med det. På samme måten som de kjære tyskere kan gi deg en skikkelig overhaling hvis du går på rød mann, på samme måten kunne de gi medkonkurrenter en bøtte med tysk kjeftament hvis glidelåsen gled ned mot dristige 15-16 forbudte cm.

Donnerwetter!!!

Men på den annen side er det å stå langs veien å urinere i øst og vest helt greit. Heldigvis får jeg si, siden det ikke var noen toaletter å se så langt de gulsprengte kunne skimte. Men jeg lurer på hva som har preget tyskerne i barndommen slik at de ikke tåler å se mannlig "cleavage", mens på den annen side vannende snabelparade is alles in ordnung.

Det var bare det. Lenge leve de små forskjeller.

1 kommentar:

adeleid sa...

og for de som heller ikke var klar over det - for å virkelig gjøre opp for glidelåsreglene så praktiserer tyskerene fellesbadstu i ren netto. Jeg fant ut dette da jeg hadde beveget meg til sauna-avdelingen på et pent og ryddig hotell midt i Berlin. Tekkelig tildekket med bikini sitter jeg først alene i badstuen og aner fred og ingen fare. Så åpnes døren og inn kommer en stor, fet middelaldrende tysker inn splitter naken. Jeg var med ett bombesikker på at jeg måtte ha oversett et "menn-skilt" et sted, ble dødsflau og løp ut. Hvor jeg kjapt fikk forklart at det er sånn de gjør det der i landet... Jaja.... da er det lett å forstå at man bør holde på glidelåsen...