30.12.2011

Gamle ordtak som rettesnor for 2012?

Triatlon er en fantastisk sport. En fantastisk konsumerende sport. I hvert fall kan jeg bli helt oppslukt av nesten alt ved sporten vår og slik konsumerer den både tid og penger.

For 12-13 år siden startet jeg med mosjonstriatlon og da var ”Triatlon-Norge” ikke-eksisterende. Dvs det var Oslo triathlon og så var det noen småstevner og så var det noen aktive utøvere som faktisk fortsatt er aktive som utøvere og pådrivere (Espen Wagener, Truls Wagener, Arild Tveiten m.fl), men triatlon var ikke akkurat en mosjonistsport slik som ”terrengsykling” a la Birken.

Fordi sporten ikke kunne tilby oss triatlonmosjonister noe så mekket vi ting sjæl. Vi hadde ikke no klubb så vi mekket Oslofjord triatlon. Vi hadde ikke no konkurranser så ”vi” mekket Bogstad, På Rømmen, Iron Duck, Seigman og noen mekket til og med Norseman Xtreme triathlon.

Advarsel: nå kommer det et Gretten Gammel Gubbe-øyeblikk. Jeg blir mildt oppgitt når folk sutrer over at det ikke er konkurranser i nærheten, ikke er butikker som selger våtdrakter i bygda, ikke er no svømmetrening som passer akkurat til dem, verden raser sammen fordi de ikke får plass på norseman osv.

Ja, jeg veit at jeg høres ut som faren min når han sa ting som: ”da jeg var liten så spikket vi vårt eget leketøy”. Men etter en stund skjønte jeg jo at faren min hadde rett i mange ting. Hvis du ikke finner det du vil ha, så vær med på å skape det.

Og så snakket faren min mye om ”å sette tæring etter næring”. Jeg skjønte ikke så mye av det, men jeg skjønte i hvert fall at det ikke handlet om tuberkulose. Nå tror jeg at jeg skjønner litt mer.

Av mange grunner har jeg i 2012 planer om å finne litt tilbake til det jeg likte godt ved triatlon i starten. Det uformelle, det utforskende og det mulighetssøkende. En kombinasjon av ”Tæring etter næring”, ”Man tager hva man haver”, ”Få mye ut av lite”, ”Den som intet våger, intet vinner” og ”Selvgjort er velgjort”.

Jeg føler på meg at 2012 kan bli et morsomt år. Trolig et år uten deltagelse i de store internasjonale konkurransene, men jeg føler meg sikker på at jeg kommer til å bruke ordet ”turtriatlon” en eller flere ganger. Kanskje også som Tour Triathlon.

Vil du være med så heng på

Ingen kommentarer: