08.11.2008

Det er en trapp som går ned til en kjeller

På nettsiden Dr.Mowinkels akkuttmotak fant jeg disse små fortellingene om noen Kaizer-sanger. Morsomt å lese disse historiene som gjør at sangene i enda større grad vokser til perfekte, ufullstendige noveller. Noen burde lage filme om Kaizer-universet.

Kontroll På Kontinentet

Det er gjerne slik at når ting knytter seg til for mafiabossen så kan det slå heldig ut hvis han forsvinner under jorden. Han vet det fins ugress blant hans nærmeste, så han konstruerer sitt eget fall og skriver i testamentet at hans arvtaker er den som best tar hånd om hans Constanze. I tråd med tradisjonen får en og en gå opp til den åpne kisten og si noen siste ord og farvel. Balsamert og sminket kan ingen vite at den døde egentlig er i live og følger godt med på hva folk sier til ham ved hans egen kiste. En tyster blir på denne måten avslørt. Det viser seg å være hans egen søster som i fortrolighet avslører seg til den balsamerte. Det får den tragiske konsekvens at Mr. Kaizer ber sin trofaste korrupte Fader Martin om å helle bensin over huset til hans søster og tenne på.

Ompa Til Du Dør
Det hele begynte med at Marcello Conradas, en av Mr. Kaizers menn, falt for frøken Victoria Sudine som kom til Christiania som en av svært få overlevende etter flommen i Transylvania. Marcello fikk et kall om å krysse de syv hav og mens han var borte sjarmerte den sleske Sven Korner vakre Victoria. Det var forbudt kjærlighet og ingen visste at de i all hemmelighet hadde giftet seg. Etter hvert som tiden gikk fikk Sven kalde føtter og i panikk over situasjonen tok han livet av Victoria i parken med en kniv. Når Marcello Conradas kom tilbake fra sin jordomseiling og fikk høre om hans kjæres bortfall, svor han at frem til den dagen han tar oppgjør med sine sorger skulle han legge en rose for dagen på steinen til Victoria Korner. Stakkars jævel.
Han finner mordvåpenet med Sven Korner sitt fingeravtrykk, og etterlyser Sven i avisa og lover at nå ville ingen lenger danse etter hans pipe. Det var tid for Sven å danse ompa etter Marcello sin pipe. Og denne gangen skulle det danses, ikke bare til han begynte å blø, men helt til han var død.

Bøn Fra Helvete
På Marcello Conradas sin reise over havet ble han tatt til fange et sted i Østen. Han havnet under pisken til Henry i gruvene på 16. Der legger han en plan om å flykte med en pose gull og komme seg hjem til Victoria.

170
Under krigen var det mange felles skjebner. Mannen måtte ut å krige og etterlot ofte kone og barn. Alle håpet på sikker hjemkomst men det var heller sjeldent at det skjedde. I dette tilfellet var konen med barn da mannen gikk i krig. De skulle holde kontakten via brev men de kom aldri fram. Realiteten ble slik at hele kompanier med frivillige soldater gikk mot kulene og falt. De etterlatte kunne ikke annet enn å be for de stakkars falne. Måtte de hvile i fred.

Rullett
Kjelleren til Marcello Conradas er åsted for diverse usunne aktiviteter. Drikking, gambling og russisk rullett er ting man ikke blir anbefalt å drive med. Den uforsiktige Tony Fusciante faller for fristelsen og går i duell med gutta rundt rullettbordet. Etter at revolveren har gått runden med fem klikk er det ganske obvious at sjettemann kommer til å få smake bly. Tony er sjettemann. Dominique, Tonys verge, er for full til å avverge det fatale, og må senere svare for seg ovenfor bossen. Det er klart at en degradering ligger i luften. Happiness is a warm gun, altså.

Dr. Mowinckel
Det finnes Doktorer og det finnes "Doktorer". Det kan være ganske vanskelig å se forskjell av og til, men Dr. Mowinckel er altså en "Doktor". Det betyr at han sitter på en del substanser som ikke engang leger kan skrive ut egentlig, men han gjør det likevel, mot cash. Jeg-personen er ganske på kjøret og er avhengig av "medisiner" for å holde spøkelser, stemmer, vrangforestillinger og generell paranoia på avstand. Dr. Mowinckel på sin side har full kontroll og pleier omgang med alt fra adel til junkies. En liten jævel altså.

Fra Sjåfør Til Passasjer
Dette er et uttrykk i mafiamiljøet. Blir man degradert fra sjåfør til passasjer så vet man at tiden snart er ute. Man ble gjerne degradert etter å ha gjort enkle tabber og flauser. Man skal være forsiktig med å gå i mot familiens ve og vel. Da får man gjerne støvler av cement som de sier. Det betyr at den som blir passasjer blir satt i svære støvler som fylles med cement for så å senkes på dypt vann. Herlig realistisk.

Resistansen
Marcello arrangerte russisk rullett kvelder i kjelleren på fredagene. Dette var ulovlig men så lenge politiet også var korrupt så gikk det greit. Det gikk rykter om de heftige festene hvor man danset polka på bordene og spilte rullett. Det var alltid noen som gikk ned i kjelleren men som aldri kom opp igjen. Disse henger det bilder av på veggen langs trappen ned til kjeller lokalet.

Dekk Bord
Dette er en seiler historie med Marcello Conradas i spissen. Han forlater sin Victoria for å erobre havet Skagen, Den Belgiske Sjimpansen, Carlos m.fl. Mange ulike skjebner inntreffer. Han blir tatt til fange i Østen og klarer til sist å rømme og kan seile hjem. Han sender telegram til sin Victoria med beskjed om at hun kan dekke på bordet og gjøre ting klart, for snart kommer de fram. Men han vet ingenting om hva som venter ham i Transylvania.

Bak Et Halleluja
Fader Martin driver katedralen sammen med klokkeren. Folk kommer hver dag til ham for å skrifte. Her kommer det frem de gyseligste ting. Fader Martin tilgir alles synder i Faderens navn med halleluja og amen. Men det er ingen som vet hva som egentlig ligger bak hans halleluja. Han er nemlig korrupt og vil etter all sannsynlighet brenne i Helvete i all evighet. I mens er det mafiabossen som er tjent med Fader Martins informasjon gjennom folks skrifting

Bris
Noen ganske få kom overlevende hjem fra krigen. Kristopher var en av dem, men han ble lam fra livet og ned, sitter i rullestol, får ingen støtte av myndighetene og blir tvunget til å klare seg selv på gaten. Der klager han og feller sine bitre tårer over hvordan han blir behandlet. Han finner kun trøst i brisen han får gjennom alkoholen som kompenserer for den drepende kalde brisen som puster ham i nakken.

Mr. Kaizer Hans Constanze & Meg

Dette er fra ungdomsårene da det ikke eksisterte nevneverdige problemer. Alt var fryd og gammen, selv om krigen stod på. Alle var unge og lovende og festet seg gjennom krigen. Nå som det meste har gått til Helvete, er det godt å kunne mimre tilbake til de gamle dager da alt var svart kvitt, og alt mitt var ditt og vi brukte våre krefter på resistansen. Hos Mr. Kaizer, hans Constanze og meg.

Ingen kommentarer: