29.12.2008

På terskelenJeg er så glad i terskelintervall. Både på løp og sykkel. Dette er trening som er sannhetssøkende og virkelighetsflyttende. Treninger som sier meg hvem jeg er og hvem jeg kan bli. Jeg kjenner fort hva jeg er god for og jeg insisterer på at dette er trening som gjør meg bedre. Kjørt på sykkelrulle er nesten hvert minutt jeg bruker mettet treningstid. Tid som etter 4 minutter ut i første innsatsperiode handler om å fokusere. Med et lite minutt i mellom som handler om vann og omgruppering av reserver. Ikke egentlig hvile. Bare slippe opp litt.

Og. Så. Tar. Vi. Den. En. Gang. Til.

I dag hadde jeg en ny deilig terskelintervalløkt. Den første ni-minutteren var litt lurvete. Men de to neste? Oh la la - for noen deilige kurver!

(bildet er selvsagt arrangert og ikke tatt under selve treninga)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fa... du beskriver det så bra Bent. Enig!! Dette er mettet trening, trening som teller!! Rulle og terskelintervaller er som marsipan med mørk sjokolade smeltet over.
Nå driver jeg bare viss-vass-trening for å brenne kalorier og holde kroppen i gang. Tenke-tank-trening. Trening og treningsplanlegging kan du si. Blant annet tenker jeg ut når jeg skal starte med mine ukentlige terskelintervaller på sykkel(rulle9 og løp(emølle). Gleder meg!! Men, dette har vært en god jul!! I dag, tirsdag 30.12 starter jul nr.2 - svigerfar og svigermor kom i går - lutefisk i dag, kalkun i morgen, rakfisk på 1.nyttårsdag - og selvfølgelig omkamp på juleøl og Aquavit!!

GOLDIE

Anonym sa...

Selv om du kjenner min følelse for rulletrening, er det artig å lese dine beskrivelser. Også kjekt å se noen som kjører fornuftige økter på denne årstida - alt for mange kjører 3*20 eller tilsvarende, hvor jeg har problemer med å forstå at de holder riktig intensitet OG har mulighet til å øke noe når sesongen nærmer seg. (En liten hemmelighet til slutt; i krisesituasjoner kjører jeg også tilsv. økt inne - har hatt flere av dem i år.) Alfred

tribent sa...

takker begge to. Alfred - jeg har også lurt litt på det der med 3 ganger 20 min terskelintervall nå. Jeg er ikke i stand til å gjøre det nå. Ikke hvis jeg ikke skal "jukse". De lange terskelintervallene eller terskelturene får komme seint på våren og til sommeren. Tenkte meg nesten at du også kjørte noen slike:-) det er god knall når tiden er knapp!

Jokke sa...

Vi havner der alle sammen til slutt! Jeg har gått hele runden via spinning, 45/15, fartslek på rulla (jaggu sa jeg lek), og mye annet kreativt. Men nå har jeg kommet tilbake til åtteminutterne som jeg lærte i 1987. Ikke spennende eller moro, men det gir en egen tilfredshet å komme igjennom en slik økt. Kort, konsis og rett på sak. Trening i sagastil.