29.06.2009

Triatlonstil og -stilbruddJeg har brutt helt sammen på mange områder og her bringer jeg i dag bildebevis for en av sammenbruddene.

Tidligere har jeg vært en forkjemper for stil. Ikke slik å forstå at jeg er for idretter som opererer med resultater av typen: 5.8, 5.9, 5.7, 4.9, 6.0 (si det inni deg på tysk for å få den helt riktige stemningen og høyeste og laveste stilkarakter strykes). Jeg er en enkel sjel som synes at høyest, bredest, sterkest og raskest skal vinne. Ikke no tekniske fiksfakserier og ikke no øyemål og sprøyt etterpå om ”moralsk vinner”. Vinner er vinner. Stilkarakterer er noe du får på skolen for tekstkonstruksjoner av typen som du senere i livet ikke får bruk for. Hvis du ikke blogger da.

Men det var ikke den typen stil dette dreide seg om.

For jeg er en litt jålete/tradisjonsbundet triatlonmosjonist. En som har lært litt stilkrav av syklister. Sykkelen skal være ren og sokkene skal være korte og hvite. Sykkelsokker. Det har jeg sagt siden jeg fikk min første racer. Min Olmo Scatto som var blå og i stål og hadde Campagnolo-gir og slikt. Stil hele veien. Barbering av legger har derimot vært ikke-tema. Så stilren klarer jeg ikke å være, så forfengelig er en umulighet.

Av skikkelige ”fashion disasters” så har jeg styrt unna Speedo-badebukser (nøtteholdere) og triatlon-bh for menn. Og jeg har til nå styrt unna kompresjonsstrømper.

Til nå. Nå har jeg valgt funksjon foran stil jeg også. Her er bildebeviset.

Nå mangler bare et lite skjørt og musefletter. Og en liten skoleransel kanskje?

4 kommentarer:

Matthew sa...

All the research that I have read suggests that you benefit from wearing those beauties while recovering and not while training. I hope you're wearing them to the office every day along with your safari shorts and sandals.

tribent sa...

I mostly use them on run and after training. Never while cycling - or swimming :-)

Stayerdama sa...

Disser du min løpeskjørt-med-kompresjonsstrømper-og-musefletter-stil?
Men egentlig lurer jeg på hva Zoot triatlonsko er? Noe vi i Stayer burde bry oss om?

tribent sa...

På ingen måte, men jeg tror ikke at menn skal følge etter :-)

http://www.zootsports.com/race/CuttingEdge_Zoot.pdf

Det finnes noen sko som er laget spesielt med tanke på triatlon. Zoot er en produsent

Lette sko. Kan løpes med uten sokker (det er i hvert fall teorien, første forsøk var så som så). Sko som ikke er laget for hæl-, men midtfotløpere. Sko som er laget for å drenere og tørke fort (hvor tung blir en Kayano som er dynket i vann i løpet av en lang og varm maraton?)

Bestill noen sko til noen prøvekaniner i oslofjord så tar vi testjobben vi :-)