29.06.2009

Men hva med ankelsokker?Jeg håper det kom klart frem i forrige bloggpost at strømpene brukes til løping. Ikke til sykling. Der er det sykkelstrømper (hvite) som gjelder.

Men hvordan er det egentlig med ankelsokker? Kan det godtas? Ja? Nei? Hva sier det internasjonale sykkelreglementet om slikt? Jeg antar at det i en paragraf står noe slikt som (hypotetisk oversatt av meg):

Sykkelsokker: Sykkelsokker skal være hvite og kan være i et hvilket som helst materiale som ikke har en egenvekt lavere enn 0.8 av referanseverdien (basert på referansesokken fra Tour de France 1962). Sokken skal dekke malleolene (ankelknokene) med minst 1,2 cm og max 3,5 cm. Overtredelse av reglement kan medføre tidsstraff eller steining.

Og jeg har en svak følelse av at mine sokker ikke holder internasjonal standard.

Kom igjen, pælm den første stein!

7 kommentarer:

Guy sa...

Altså, jeg er helt enig med lengden (høyden) på sokken... men det er veldig få av mine sykkelsokker som er hvite. Her er det jo litt morsomt med chili-peppers eller Cannondale logo ;-)
Men når folk sykler med vanlig kontorsokker eller noe lignede, da ler jeg!

Ellen Propellen sa...

Nei, jeg er ikke helt enig i lengden - de fleste morsomme sykkelsokker er over 3,5cm over ankelknoken (de fine som jeg hadde på draktbildene for eksempel) og det er helt ok.

Ikke ok er tennissokker eller kompresjonssokker. Det eneste positive med sistnevnte er faktisk at de dekker over behårede bein, men har man pels på beina er man en stilmessig tapt sak uansett.

Matthew sa...

I'm in agreement with Ellen on this one. I think of those itsy bitsy ankle socks as teenage girl socks. But, come, man, are you not a triathlete? Socks are for wimps!

tribent sa...

beklager feiltagelsen ang "cm over anklene" - jeg tok dette målet uten å kontrollmåle opp mot mine assos-sokker :-)

Ole Richard sa...

Du har rett, Bent. Derfor tar du feil.

Etter at jeg ble gammel (som du kanskje vet har vi nå tenåring i huset, og jeg heter kun Taxi Driver, Money Man og Dust. I omvendt rekkefølge;), har jeg funnet ut at jeg gir fullstendig blanke i om sokkene er kule, hvite, rene, hele, treningstype eller kontortype. Når jeg bruker jentenes sokker til dressen på jobb, så snur jeg kaninene og pusekattene innover, slik at det ikke skal synes altfor godt. Når jeg sykler finner jeg endelig de sorte dressokkene, og bruker dem.

Og verre skal det antagelig bli. Jeg ser nemlig konturene av at jeg har blitt min far...

Jokke sa...

Castelli lager sykkelklær, riktig? Så når jeg har Castelli-sokker kan det regnes som sykkelsokker, ja? Italienske sykkelsokker som ikke følger, men definerer gjeldende stil.

Og når Castelli-sokkene når meg til knes...!?

Ellen Propellen sa...

...så er det for vintersykling, til bruk UNDER lange bukser/bein, litt på samme måten som kompresjonssokker KUN skal brukes under lange bukser.