02.07.2009

Jeg er en mann med lite tro

Eller la meg med en gang rette dette opp. Jeg tror på mye rart. Jeg tror f.eks at de neste musikalske produktene til Muse og Rammstein kommer til å bli kjempebra.

Hva er forresten den korrekte betegnelsen på det som før gikk under betegnelsen ”plate/skive”? Det gammelmodige uttrykket stammer jo fra den gang musikken kom på vinyl (og til dels kassettbånd). En stund kunne dette byttes ut med ”cd”, men nå er jo heller ikke det på langt nær dekkende. Er ”album” bedre? Eller blir det mer korrekt med ”samtidig utgivelse av flere spor med musikk via ulike distribusjonsmåter”. Samma for meg altså. Kan forandre meg jeg. Men hvis det finnes et korrekt kontemporært begrep så er jeg takknemmelig for oppdatering.

Men tilbake til det jeg ikke tror på: Snåsamannen, engler, helseministeren, markedets usynelige hånd, rasjonelle aktører og "jeg mente det ikke egentlig".

Og heller ikke på gud. Jeg er svært inkluderende i min tvil, den gjelder ikke bare "Gud", men en hvilken som helst guddom. Allah er en del av gjengen med tvilsomme mytiske skikkelser, sammen med ånder i steiner og fete skikkelser i stein med beina i kors. Troen min rekker ikke til for å tro på slike eventyr.

Det vil si, slik har det vært inntil nå. Når lynet slår ned og stopper kjeften på Carola og fela til Rybak så nærmer det seg det jeg vil kalle et skikkelig under. Helt overbevist er jeg ikke, det kan jo være tilfeldig og det finnes tegn som trekker i andre retninger.

Men det kommer sikkert en ny mulighet? Og hvis dette skulle gjenta seg, så lover jeg at vi sees i et gudshus nær meg. For å være sikker på at jeg går til den rette så kan du jo være grei og henge en knekt fele og en sminkeboks på døra til forsamlingslokalet?

”La dette være et tegn” liksom?

2 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
ole richard sa...

hva med eventyret "alltid og uendelig"?

hvor starter universet, hva er bakenfor, hvor kommer det første kvantet fra og hva er det igjen laget av, og dersom det alltid har eksistert - hvordan kan universet være uten startpunkt? Forutsatt big bang - hva var før big bang- og hvor kom det fysiske fra?

jeg har for lite fantasi og fatteevne til ikke å tro på gud.