06.02.2010

To Fredrikstadtriatleter søkes til uforpliktende kraftanstrengelser

Hele Norge eksploderer i triatlonaktivitet. I Østfold er det stille. Derfor er det rett og slett på tide at den isolerte cellen med triatleter i Fredrikstad kommer ut av gjemmene sine. Vi må organisere oss og spre ordet.

For noen uker siden var vi en par-tre stykker som så på hverandre og skjønte at vi hadde noe felles. Vi var menn. Noen var menn av få ord, noen var menn av mange ord, noen var nordmenn og en var amerikanermann, ingen var mann for sin hatt, men alle var vi menn som bedriver triatlon. Og så bor vi i Fredrikstad.

Triatlon har eksplodert de siste årene. Norseman fylles opp før noen rekker å si blodslit, Hove triatlon er snart mer populært enn Beatles den gang Beatles var mer populær enn Jesus (sa Lennon). Dagen Næringsliv er ikke lenger så opptatt av hva bedriftsledere sier de leser på senga, de er opptatt av hvordan de trener og hva de konkurrerer i. Og det tøffeste en tøff bedriftsleder kan gjøre er å være med på triatlon. Birken er for Rema 1000-butikksjefer, en Ironman er for ”de store”. Triatlon er rett og slett litt kongen på haugen akkurat nå.

I Oslo vokser klubber som Oslofjord triatlon og Rye Sk sterkt, det spretter opp klubber og "Team Ett Eller Annet" fra Kongsberg og nedover vestsiden av fjorden så langt som til Stavanger. I Bergen finnes det et kjempemiljø og i Trondheim bobler det.

På østsiden av fjorden er det dødt. Triatlonrevolusjonen har ikke nådd Østfold. Østfoldingene sitter fortsatt i sofaen eller på tribunene og ser på fotballag som rykker ned. Noen spredte triatlonslengere finnes. Men de er spredt og det har ikke vært noen tegn til vekst.

Men noen har snakket sammen. Vi er ti stykker som bor i Fredrikstad og som vil starte klubb. Noen av oss begynner å bli triatlonveteraner, en er ”triathlon coach” og noen er nye. Dette er akkurat en en slik blanding som kommer til å bli starten på noe stort.

Men først trenger vi to medlemmer til. Minstekravet for å starte klubb er tolv medlemmer. Vi er ti. Tolv minus ti er to.

Hvis du er en av disse to, så send meg en e-post slik at vi kan bli virkelige og ikke bare en cyber-gjeng. Er du begge to så er det kanskje best å oppsøke profesjonell hjelp.

Send e-post til: tribentkrøllalfaonline.no

Wellcome to the triathlon revolution!

2 kommentarer:

Eriks sykkelblogg sa...

Jeg bor dessverre (heldigvis?) ikke i Fredrikstad, og har ikke tenkt å begi meg ut i triatlonverdenen før 2011 (etter at NY Maraton er unnagjort)... men ellers hadde jeg hivd meg med. Bra initiativ, håper dette realiseres! :)

Stian sa...

Som Erik sier, et meget bra initiativ! Flytter hjem til Sarpsborg 1 Juli og tenkte da begynne med triathlon.

Gjennomførte ifjor "en svensk klassiker" (vasaloppet, vætternrundan, vansbrosimmet og lidingøloppet), samt Oslo skimarthon og Melbourne marathon. Har en utrolig motivasjon til å kombinere disse, så å finne seg noen treningskamerater er vel da kanskje første steg.

Må derimot inrømme at "Fredrikstad" ikke klinger så godt i mine ører:P