13.08.2006

DDE må dø!

Det finnes fint lite som er værre enn å skulle legge seg kvelden før Oslo triathlon og høre "rhaihaha vinsjan på kaia rairahlalllaa...." gjalle gjennom natten, over Glomma, busker og bergnabber. På fredag var det 1500 som hadde betalt for å høre DDE spille ute i Fredrikstad. Vi andre hørte det vi også. Vi som ikke hadde betalt for det. "rhaiahhabuhee Her blir det liv rai, rai" . Tvert i mot. Noen av oss vil faktisk være med å betale for at noen skikkelig skumle typer skulle synge "Sov dukkelise" oppe i Trønderlaghelvete der DDE bor og klekker ut den onde satanistiske musikken sin. Sov godt DDE, sov med fiskene.

Alternativt kunne jeg tenke meg å plugge diverse kroppsåpninger på "sangeren" med sykkeldeler. Og når vi kommer til "Rompa di".... å ja da... setepinne med sadel! Har du sett Pulp Fiction? Du er Zeb. Hvem Zeb er? Zeb's dead baby. Zeb's dead.

Fredrikstad har fått et harrystempel, det kan være fortjent eller ufortjent. Det finnes folk som kjører rundt med pick-up med sørstatsflagg og haglestativ i bilen her. Det er en som har en bil som er malt i amerikansk politbilfarger med sheriffstjerne og "Fredrikstad Marshall" på. Og det er 1500 på DDE-konsert. Heldigvis var det 3000 som betalte for å høre Raga Rockers spille her for noen uker siden. Den natten sovnet jeg med et smil om munnen til "Maskiner i Nirvana". Så det er tross alt håp for Fredrikstad, men for de 1500 som betalte for DDE? Et stort fett "Harry"-stempel mitt i panna! Eller brennmerket på rompa. Dere har betalt for det og bedt om det, det er deres valg, slutt å grin. Dere får i hvert fall et valg, jeg måtte høre på svineriet og våknet opp med vondt i hodet på lørdag.

For det var jo selvsagt det som gikk galt på lørdag. Jeg hadde ikke trent for lite eller feil eller var for tykk og hadde spist for mye. Det var DDE sin feil. Ikke min. De ga meg hodepine som ødela hele dagen.

sannheten er vel at det gikk ikke feil på lørdag. Ikke egentlig. Jeg håpet på 2t45 og så ble det 2t56 og noe. Det er jo ikke akkurat raskt og det er jo ikke akkurat måloppnåelse. Det er mer overskridelse av rammer a la Forsvaret, men det ble en fin liten krig av det og det var så dårlig jeg var på lørdag. Punktum.

Før starten var alt bare helt fantastisk. Det er en helt utrolig stemning i en skiftesone når man kjenner noen og i Oslofjord Triatlon kjenner vi jo mange. Det er en kjempegjeng. Og så har vi jo noen triatlonvenner etter hvert. Det er veldig hyggelig av eliten/proffene å ha en så trivelig tone med en gjeng med mosjonister. Så egentlig burde aldri norsk triatlon bli større enn at man fikk samlet alle rundt grillen nede på stranda i Stavern (stjålet fra en som sitter i forbundet).

Plutselig var det bare start. Og jeg svømte helt uten å kave eller mase eller bli kvalm eller noe annet som kan være en plage. Det var målet på svømminga etter spyrunden på Bogstad sist. Kontroll. Svømte litt på siden av alle for å ikke få juling og svelge Sognsvann, måtte spare litt vann til Tim som kom litt etterpå.

Jeg liker å heie på folk når jeg er ute å turtriatlerer med tidtagning. Jeg vet ikke om folk liker å bli heiet på og det bryr jeg meg ikke så mye om, men neste gang skal jeg vente til jeg kommer opp av vannet. Kristin L passerte meg på siste strekket og da glapp det ut av meg *blubb. blubb, blubb*, men det var ment som en "heia, heia, heia", jeg håper hun ikke tolket det i fornærmende retning. Tiden på svømmingen var 30min22sek. Jeg hadde tenkt meg under 30 og det hadde jeg klart hvis jeg ikke hadde rota bort tid på å levere fra meg badehetta som revna til dykkerbåten. Men skitt au jeg hadde en nydelig svømmetur.

1min58sek i skiftesonen. Litt lenge, men jeg tok på meg sokker for å ikke få gnagsår og fordi jeg pedalerer bedre med sokker i sykkelskoa enn uten.

Sykkel: Ikke mye å si. 1t19min04sek. Det var 5 min tregere enn jeg regnet med, men jeg fikk liksom ikke sykkelen skikkelig opp bakkene og da hjelper det ikke mye å sykle bittelitt fortere på flatene. Jeg hadde også her en nydelig tur og fikk heiet på mange!

55 sek i skiftesonen. Det er vel den raskeste skiftesonen min det tenker jeg.

Og så v a r d e t o v e r i s a k t e f a r t.

Hallo ben. Nå skal dere løpe. Våkn opp. Hallo? Husker dere hvordan det var? Hva vil dere ikke? Vil dere gå? Jammen!!!! jeg trodde vi hadde en avtale, en plan!

Ok. Det burde jeg regnet med. Dust.1t04min22sek på gåturen. Jeg hadde faktisk trodd at jeg skulle klare å holde en slags løpestil og bruke 55 min. Man blir god til det man trener på, ikke sant? Jeg har ikke trent på dette. Jeg har trent litt på å løpe rolige turer på en til en og en halv time. Uten å sykle først. Saken er lukket. Fra og med nå må alle sykkelturer avsluttes med en bitteliten løpetur. Tror jeg.

Men også gåturen var fin. Mange fine og korte samtaler med kjentfolk. Klapp på ryggen og på rumpa av folk jeg kjenner og noen jeg ikke kjenner. Spennende det. Det må være de nye triatlonbuksene våre.

Og så i mål. Og jeg hadde faktisk smilt på hele turen. Akkurat som jeg hadde tenkt. Og jeg hadde sagt takk for meg til funksjonærene rundt i løypa. Som jeg pleier. Og i målområdet var det fantastisk mange oslofjordhelter. Veldig flotte folk. Kjørte hjem lenge etterpå med et stort fett smil i fjeset (cola, burger, snickers og mars på Statoil).

Og på kvelden fikk jeg en j... hodepine. No så avsindig. Sikkert senvirkningene av DDE. DDE må dø!

Bildet har jeg stjålet fra Ståle I. Han tar det antageligvis som en mann. Dvs at jeg kan risikere juling. Her er flere bilder: http://www.flickr.com/photos/93363916@N00/sets/72157594234067738/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bent
Det med hodepine, har jeg også opplevd endel ganger etter lange treningsøkter (ski) og konkurranser. Jeg tror det for meg hadde sammenheng med for mye inntak av karbohydrater rett etter trening/løp. Nå har jeg begynt å drikke ikke alt før søte drikker og spise vanlig mat (brødskiver/middag) etter løp. Har ikke hatt hodepine i det siste.

tribent sa...

hmm det kunne stemme med situasjonen (gulpet ned cola og to digre sjokkiser rett etterpå). Men hva skulle mekanismen være? Men sikkert lurt å ha litt mer kontolert sukkerheving enn det jeg hadde :-)