25.01.2008

En vakker treningsøkt


Det er fredag kveld og jeg leverer denne klassiske terskeløkten i stedet for å se Nytt på Nytt.

10 minutter oppvarming. Alt går lekende lett selv om jeg startet treningskvelden med 20 minutter roing. Musikken på mp3-spilleren kiler øregangene mine og jeg tilstreber å la beina gå jevnt rundt og rundt i 90 rpm. Motstanden øker litt og jeg holder frekvensen. Pulsen kryper opp, men dette er en lek. Dette er behagelig oppvarming og jeg får hjelp av dopen i øra.

Velvet Revolver, Atreyu og Avenged Sevenfold er mine nye musikalske helter. Dette er musikk som nesten automatisk gir deg hår på brystet og er av den grunn ikke noe å anbefale kvinner. Dette er også musikk som er som skapt for terskelintervall. Eller øldrikking. Terskeløldrikking burde vi kanskje prøve en gang?

På 15 minutter innledes de første 10 min med terskeldrag. På løp er min terskel målt til 160. Det er mye trolig at det er noen slag lavere på sykkel og jeg beregner å aldri gå vesentlig over 155 bpm. 10 minutter og jeg kryper så vidt over 150 bpm. Terskeldraget settes med helt jevnt tråkk på 85 rpm selv om et spor med ska nesten velter det hele. Madness og the nutty train er bra for sinnet, humøret og armer og bein i alle retninger, men så vanvittig uegnet til å motivere til en ensom kamp for flat watt, rundt tråkk og fast blikk på pulsklokka.

1 minutts rolig tråkk og påfyll av vann og nødvendig håndklebruk. Det meldes om høyvann i Glomma i dag og jeg føler meg litt skyldig. Stormflo og terskelintervall bør ikke falle sammen i tid.

Drag nummer to er på 15 minutter og det er her jeg må bruke vilje. Jeg klarer å holde jevn tråkk på 84-85 rpm og mesteparten av draget havner i området 151-153 bpm. Men jeg juger hvis jeg sier at det går lekende lett.

1 minutts rolig tråkk og sivilforsvaret har startet å legg ut sandsekker rundt uthuset der jeg sitter og tråkker og svetter, svetter og tråkker.

Drag nummer tre er på 10 minutter og psykisk mye lettere. Det er jo kortere en det forrige og det er nedtellingstid. Tråkkfrekvensen skal ligge dønn på 85 rpm og der blir den liggende. Sliten som tusan når det er to minutter igjen, men jeg holder hele veien inn.

10 minutter rolig visping ender treningskvelden og jeg stråler som en sol.

Det er kveld og nesten natt og jeg er urolig. Jeg blir nesten ekstatisk etter en oppskriftsmessig økt på rulle. Det er ting som tyder på at jeg er på vei til å bli gal.

They´re coming to take me away,
Haha, they´re coming to take me away,
Ho ho, hee hee, ha ha,
To the funny farm
Where Life is Beautiful all the time
And I´ll be happy to see
Those Nice Young Men
In their Clean White Coats
And they´re coming to take me AWAY,
HA HAAAA

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vakker lesning assa :) Du er ganske flink egentlig du! Og terskel øldrikking er noe jeg helt klart er med på!

Anonym sa...

Det er jeg som er anonym......Tim

Goldie sa...

Ahhhhh.
Noe av det vakreste jeg har lest Bent. Fantastisk - godfølelsen når man har levert en sånn økt, som man VET vil gjøre en forskjell, den er (inntil nå) ubeskrivelig. Det der fikk meg veldig lyst til å sette meg på rulla ASAP. Også rulle da - skjønner ikke at folk hater den - den er så perfekt kontrollerbar for denne typen økter. Glad nå !!