10.02.2008

Hente frem styrken mellom skulderbladene

Lørdag svømte jeg.

Tidligere denne uken har jeg trent styrke, jeg har svømt og jeg har gått på rulleski. En fin "overkroppuke". Og siden jeg også har løpt terskelintervall, løpt langtur og syklet så har uka også vært en god kondisuke. Rett og slett en god treningsuke.

Lørdag svømte jeg igjen og klarte å hente fram styrken mellom skulderbladene. Jeg vet ikke hvordan jeg bedre skal beskrive det. På mandag trente jeg styrke og da blant annet nedtrekk foran. I nedtrekk foran så prøver jeg å hente kraften fra musklene i øvre del av ryggen (mellom skulderbladene) og ikke bare dra med armene. Jeg har lært det en eller annen gang og håper det er riktig.

Lørdag svømte jeg og bruken av bassenget var delt inn i følgende øvelser:
1. 1000 meter for meg selv, med bl.a. ”enarms drill”.
2. Så svømme og leke med Helene, vi er blant annet veldig gode på å være ”dobbelt ubåt” og Helene har blitt bedre til å svømme.
3. Så svømme og leke med Åse. Åse er veldig flink til å holde meg rundt halsen slik at jeg får trent på å svømme med radikal surstoffunderskudd. Veldig oppofrende av deg å klamre deg slik til meg lille venn.
4. Så tilbake i hurtigsvømmefila og en veldig positiv 1500-meter med høy og jevn fart. Jeg vet ikke helt hvilken sone jeg svømmer i, men jeg må konsentrere for å holde teknikk og fart og skal jeg svømme hardere enn dette må det være intervalltrening. Eller så må jeg spy på bassengkanten.

Lørdag kjente jeg det i ryggen. Ikke sånn ”det er ryggen med meg skjønner du”, det var ikke en vondt jeg kjente, men jeg kjente at jeg aktiviserte noen nye muskler i arbeidet med å komme fremover. På samme måte som med nedtrekk foran tror jeg. Med mer trening og bedre teknikk går det å aktivisere større deler av kroppen i ”prosjekt fremdrift”, lure flere muskler med på lekene.

I dag dasset jeg rundt på terrengsykkel i to timer. Fredrikstad fremstod vakkert i tåke og jeg trengte å ha en trening med rolig pust.

For første gang tror jeg at jeg har trengt restitusjonstrening. Og i dag fikk jeg det.

Det var fint. Og ingen muskler som ikke ville være med ble lurt noe særlig i det hele tatt.

1 kommentar:

Ole Richard sa...

Bra, Bent! styrketrening er knall for bedret svømmeteknikk. Nedtrekk med høye albuer er supertrening. Blir spennende å se resultatene fremover:)