15.02.2008

Trusepolitiet - en revytekst

Jeg hater revy. Ble det tydelig nok? Til tross for det har jeg skrevet to revytekster. Men det er ikke til "Tre kæll" eller til "Kvinner på randen..:" eller noe slikt, det er til kommunerevyen. Den ene heter "trusepolitiet" og bakgrunnen for denne er rett og slett en serie leserinnlegg og svar og handlekraft fra diverse kommunale aktører. Tema? Manglende svømmehallhygiene. I klartekst: Folk i Fredrikstad dusjer med badebuksa på før de går i dusjen og griser til badevannet.

Sånn ser teksten ut:

Tre karer kommer inn med ”badevaktklær” og svart armbind med TP på. To stykker har ”utstillingsdukke” eller stor ”pappdukke” med ”Rødt merke” på hode, armhuler, skritt og føtter.
Henvender seg til salen som om det er ”herredusjen”

TP 1 (morsk befalstone): Ja, så se å få tatt av deg den trusa der da!!

(TP2 går og deler ut Sterilan til en tre-fire stykker på første rad)

TP 3: Ærlig talt folkens, kaller dere det der grundig kropsvask? Dere er en skam for kampanjen Hold Fredrikstad Ren og Nyvasket. Godt for dere at Trusepolitiet er på saken.

TP1: Jeg er trusepolitoverkonstabel Henriksen og dette er trusepolitbetjent Pettersen (svarer: Her!!) og trusepolitiasistent Sachariasen (svarer: her!!).

TP1: Vi er gjort kjent med at den personlige hygiene har sunket under det kommunale minstekrav satt i lokal forskrift for underlivsvask og håndhygiene. Forkriften administreres av avd MHV ved Steinar Haugsten og han vil som kjent …..

TP1, TP2 og TP 3 (roper i kor): …. ”ha trusa di av!!!!”.

TP 2 (ler og peker på en i salen): Jeg skjønner jo i og for seg at du vil dekke til det der, men her gis det ikke dispangsjon.

TP1: Hadde dere bare fulgt reglene så hadde vi sluppet dette, men nå er vi pålagt å gi dere en leksjon i kroppsvask.

TP2 og TP3 vasker dukkene mens TP1 instruerer (”grundig her”, ”såpe over alt”, ”og ikke minst der”) for så å bryte av …..

TP1: Hallo!!!! Hva er det dere to driver med? Er dere tette eller? ….. Selv om vi viser på en dukke så skulle dere ikke såpe inn hverandre …. Hver og en vasker seg selv… dere skal ikke få hjelp av naboen …

TP2: Skulle dette gjenta seg …

TP3: … så har vi andre metoder ….

TP2 …. Høytrykksspyler !!!!

Fortsetter litt under mer småprat

TP 1: Ja, da er vel vi ferdige her. Dere får bare fortsette så lenge at dere er gode og rene, husk å skylle av alt sammen og så får vi ta den tunge veien bort for å kvalitetssikre kropsvasken i damegarderoben.

Starter å gå ut men lar dukkene stå igjen. Noen roper ”dere glemte dukkene”

TP1, TP2 og TP3 i kor: Trenger vel ikke dukkene der vel!

TP1 , TP2 og TP3 går ut mens de synger: ”Å vaske deg det er slettes ikke vondt……. Damdadadadmdadadm” (omskriving av røverne i Kardemommeby)

Går ut og så høres det et høyt kvinnelig skrik ”der kommer de igjen!!!!!”

Ingen kommentarer: