26.05.2009

Flytte til Fredrikstad - sjekk her først

Hvis du noen gang tenker at du kunne tenke deg å flytte til Fredrikstad så undersøk litt først. Fredrikstad er en relativ ok by. Dvs byen i seg selv er stygg som juling, men elva, skogen og skjærgården er flott. Og liker du å sykle, så er det mange fine veier å sykle på. Veier som ikke har for stor tetthet av morderiske bilbøller.

Relativt billig er det å kjøpe seg hus er det også og avstanden til siviliserte strøk som Oslo er ikke avskrekkende. Ikke for de som pendler fra Fredrikstad til Oslo i hvert fall. Fra Oslo ser det litt anderledes ut.

Når du er ferdig med å tegne et vakkert sommerbilde av Fredrikstad må du starte å lete etter "byens" mørke sider. Og den finner du her. Fredriksstad Blad er den beste kilden til et litt mer nyansert bilde av livet i provinsen.

Ikke bruk mye tid på det som er skrevet av "journalistene", men konsentrer deg om kommentarene fra folket. Les alle disse meldingene en uke f.eks. Se hvordan mentaliteten stemmer med det bildet du hadde av trivelige østfoldinger.

Og først da bør du starte å gå på visninger og kjøpe sesongkort på hjemmekampene til den lokale nedrykkskandidaten.

Alternativt se deg om etter en annen del av landet å flytte til.

Ingen kommentarer: