08.12.2009

I dag: Wattage Hold. I morgen: Verden!

Så nydelig det er å kjenne pulsen banke, pusten rive i beingrinda og beina jobbe igjen. Så deilig å tråkke til og vite at pr i dag har jeg ikke så mye kraft, men når jeg sitter og driver sykkelen frem i slutten av april, da har jeg utviklet meg til et monster av godt tilpassede sykkelmuskler.

To sykkeløkter som sto omtalt i Triathlete January 2010 skal jeg bruke gjennom vinteren (i tillegg til de tidligere omtalte økter). Den ene er 20 minutter terskeltest og den kommer jeg tilbake til.

I dag syklet jeg det som sto omtalt som ”Wattage hold”. Jeg syklet 30 minutter med frekvens 90-95 rpm og litt motstand. Så holdt jeg frekvensen, men økte motstanden slik at den ble ca 200 watt. Målet var å finne en watt som jeg trodde jeg kunne holde i ca 5 minutter. Og det stemte. 200 watt (og litt til) kan jeg holde i 5 minutter, men ikke seks.

Om to-tre uker skal jeg kjøre med samme motstand og da skal jeg holde lenger. Kanskje seks minutter eller blir det syv? Dette blir både en fin og kort treningsøkt og en fin test.

45 minutter ble hele økta i dag. Skambankt - Dynasti er som skapt til dette. Brillefint!

1 kommentar:

Goldie sa...

Veldig artig å høre hva du tenker Bent - spennende med nye økter, lærerikt for meg. Min verden for tiden er nedtrapping og ustruktur - veldig langt fra dere som begynner å tenke strukturert rundt treningen igjen, og har blikket festet mot neste sesong. Ustrukturerte Goldie - rar situasjon egentlig,
stå på!