17.01.2010

Ille bra triatlon


Bildet fra Foten er fra september 2004. Da arrangerte Oslofjord triatlon en Ironmandistansekonkurranse for en håndfull triatleter. Få av disse triatletene kom fra Fredrikstad, men arrangementet viste allerede den gang at den vakre kommunen vår er egnet til å bedrive allsidig aktivitet og konkurranse på både høyt og lavt nivå.

Hvor lang er en triatlon? Hva er en ironmandistanse? En ironmandistanse er en triatlonkonkurranse med 3800 m svømming, 18 km sykling og 42 km løp. Ironmandistansen er for mange triatleter selve “rosinen i pølsa”, og flere Fredrikstadtriatleter skal være med på det i år, men det er som oftest ikke der det starter.

Det finnes mange konkurranser med mye mer realistiske og tilgjengelige distanser. 500 m svømming, 10 km sykling og 5 km løping for eksempel. Det høres vel mer overkommelig ut? Og uansett er det slik at en av de beste triatlonkonkurransene du kan være med på er din første. Vår oppfordring til deg er at du gjør en av dine beste triatlon allerede i år.

“Vi” er en liten gruppe med triatlonmosjonister i Fredrikstad og vi ønsker oss flere som vi kan trene og konkurrere med.

Ta kontakt med oss ved å skrive en kommentar eller send meg en e-post: tribent@online.no.

Vi har også satt opp en enkel blogg som skal forsøke å fange opp og samle noen flere Fredrikstadtriatleter.

Ingen kommentarer: