11.01.2010

Straffenivået og sikkerhetsnivået i Danmark

Straffenivået i Danmark er tydeligvis ganske høyt når de danske myndigheter blir tatt med buksa nede. Nora Christiansen som sammen med noen andre Greenpeace-aktivister tok seg inn på en fest i Danmark og markerte sitt standpunkt der "dronningen var i nærheten" (ikke på det danske slottet som noen skriver) har sittet 21 dager i fengsel uten dom.

Om markeringen var veldig effektiv kan jo diskuteres. Hvorvidt det er riktig ty til milde ulovligheter i demonstrasjoner er det mange som diskuterer. Men at sikkerhetskontrollen rundt arrangementet i Danmark var effektiv behøver jo ikke diskuteres. Staute sikkerhetsmenn med svarte solbriller og propp i øret som lar seg lure av et par klistrelapper, pene klær og blålys fra Nille hører jo egentlig hjemme i en film fra en svunnen tid. Jeg får helt klare Olsenbandevibrasjoner. Jeg kan nesten banne på at planleggingen var timet og tilrettelagt.

Strengt tatt burde vel de veldig blide dansker egentlig gitt Nora og gjengen ros for å sjekke ut brist i sikkerhetsrutinene? Jeg mener. Når man først skal ha intrengere, så var renvaskede Greenpeacere med selskapskjole og plakater med "Politicians talk, leaders act" et klart bedre valg enn en uflidd Osama med sprengstoff i underbuksa?

Når Nora fikk 21 dager så lurer jeg på hva sikkerhedsmændene som slapp dem inn fikk. De fikk vel en ordentelig røvfuld, ble fratatt sine solbriller og finnes vel i dag igjen som lettere frustrerte billettkontrolører på de Københavnske busser.

Så blir du tatt for litt billettfusk: ikke vis falsk leg!

Ingen kommentarer: