19.10.2006

Presisering - Ta av hjelm

Det er en innebygd fare ved å gjøre ting idiotsikkert og det er at det finnes mennesker som er dummere enn du kan innbille deg selv i din villeste og mørkeste fantasi. Jeg kjenner en som arbeider med produktsikkerhet. Han har gitt klart uttrykk for, og eksempler på, at det ikke nødvendigvis er produktene det er no galt med, men folka som bruker dem. Det er virkelig ikke grenser for hvor feil det går an å bruke et produkt, det finnes ikke grenser for menneskers idioti eller i beste fall midlertidig kortslutning i sikringsboksen for kontrollenheten. Erfaringene fra diverse legevakter bekrefter dette. ”Jackass”? Glem det, virkeligheten er verre enn alt slikt.

Tankene går da selvsagt i retning av historier om små rosa pudler som får seg en tur i mikrobølgeovnen, fordi det ikke står noe sted at den ikke skal brukes til å tørke hunder med. Eller at ingen har fortalt at man ikke kan bruke det nye slagboret som roterende nesehårsfjerner. Eller hvordan i alle dager kom man på at kleshengeren [….. ] eller at colaflaske [….] . Selv har jeg klart å sette hånda fast i en miksmaster og jeg vet om noen som har satt fast håret i samme tekniske innretning.

I den hensikt å unngå at en lang rekke vordende triatleter skal gjøre en monumental tabbe så bringer jeg nå en tilføyelse til ”Overgangstrening - grunnkurs”:

Etter ”Når du er ferdig med å sykle går du av sykkelen” og f.eks. før ”Når du har gått av sykkelen tar du av deg sykkelskoene” skal det stå:

”Ta av deg hjelmen”

Takk for oppmerksomheten, det var bare det.

Ingen kommentarer: