01.10.2008

Sutring avlyst

Åse kom hjem fra SFO i dag til fots og det er jo som det pleier det. Hun hadde selv valgt påkledning i dag morges og det er også "butikk som vanlig". Hun valgte bort regnjakka til fordel for en noe mer rosa sak. Vanlig det også, til tross for forsiktige råd fra den faste påkledningskonsulenten. Konsulenten som i andre sammenhenger er kjent som "pappa" foreslo regnjakke.

Men det var jo et glimt av sol i dag, så hvem tenker på regn i sådan solskinnsstund? Vel, selvsagt startet det å regne igjen klokken 1500 og som vanlig regnet jeg med at hun kom hjem dyvåt, kald og litt sutrete. Men i dag var sutringen avlyst. Hun hadde tatt de nødvendige grep og ikledd seg "SFO-regnjakka" over den rosa"morgenjakka". Kanskje ideén om å la henne ta hverdagsvalgene selv endelig sitter?

Eller kanskje ikke. Uansett. Sutring avlyst.

Å bedrive triatlon i Norge er til tider en prøvelse. Vinteren piner oss for lenge, våren er våt og det er jammen høsten også. Sutring i anmarsj der altså. Den delen av året det er behagelig å være utendørs i korte bukser er så alt for kort og den tiden av året det er varmt nok i vannet til å svømme lenger enn tre tak er for de fleste noen små uker. Noen tøffinger untatt. Og når det i noen skarve uker blir varmt nok i vannet så er det maneter i saltvann og ikter i ferskvann.

Til tross for disse feil og mangler ved fedrenes og mødrenes land så gjelder det å ha perspektiv på tingene og ikke henfalle til grunnløs sutring. For litt småkjølig vann og en og annen stusselig manet blir som småplukk i forhold til 5,2 meter lange beist med navn Charlie. Riktignok så bor det beistet i et land som er et triatloneldorado, men med et klima som var gunstig for slike forhistoriske skapninger ville jeg nok umiddelbart meldt overgang til bowling eller noe annet innendørs og trygt.

Så nå som snøen har startet å lave ned i skjul i dalstrøka innafor, så pakker jeg ned våtdrakta og konkurransehjula og ser med utpreget sans for proposjoner og glede i blikket frem mot glatte veier og skispor.

Eller kanskje ikke. Uansett. Sutring avlyst.

Inntil videre.

Ingen kommentarer: