18.02.2009

Dette har vi prøvd før

Vær så snill. Hva du enn gjør, ikke bli en slik som sier: ”Nei, dette har vi prøvd før”. Det finnes ikke noe mer drepende og unødvendig i en prosess enn mennesker som kommer med disse ordene.

Jeg synes jeg hører de ordene så ofte når noen kommer med forslag til handling. Det er ord som ikke har noen relevans. De er bare forsøk på å legge et forslag dødt uten en gang å orke å argumentere og uten å komme opp med alternativer. Det er dobbel latskap.

”Dette har vi prøvd før og det virket ikke” er fullversjonen av ”dette har vi prøvd før”. Men det er en setning uten praktisk nytte. Hvis det ikke virket forrige gang så kan det hende at tiltaket var dårligere forankret, det var dårligere forberedt, dårligere ledet eller kanskje det var dårligere utført – eller kanskje rett og slett tiden ikke var moden. Kanskje verden bare venter akkurat nå på akkurat det som du har prøvd før.

Det betyr selvsagt ikke at vi tankeløst skal gjenta den samme feilen om igjen og om igjen. Men det betyr ikke at vi ikke skal prøve på nytt igjen noe som virker fornuftig. Bare fordi "vi har prøvd det før".

Når jeg hører ordene ”Dette har vi prøvd før” så tenker jeg ”Det du egentlig sier er at denne jobben har du hatt alt for lenge, du har ikke mer å gi”

Ikke bli slik.

2 kommentarer:

Grumpy sa...

Tøff dag på jobb?

tribent sa...

hehe neida. det var ikke selvopplevd denne gangen :-)