24.03.2008

Status så langt

Knapt hadde jeg fått hovne bein ut av joggeskoa etter Kalmar triatlon før jeg satt meg mål mot Quelle Callenge Roth. Jeg satte meg mål om at jeg skulle forbedre tiden min på ironmandistansen fra 12t55min til 12 timer og jeg fant etter hvert en enkel oppskrift for treningene mine. Jeg er ingen triatlon-cyborg, semistrukturert trening er det jeg bedriver, noe som passer for en utøver på størrelse med en semitrailer. Noen synes treningsmengden er stor, mens andre synes dette er lite og en skam for triatleter i Norge. Jeg er ikke ”triatleter i Norge”, så dem om det.

Så går det mot slutten av Base 2 perioden og jeg har gjennomført etter plan. Jeg har trent timene mine og jeg har stort sett fått til de øktene jeg har planlagt. Og noe av det jeg ikke hadde planlagt. Jeg koser meg med å lære mens jeg holder på, men for all del, båten blir ikke til mens jeg ror.

Dette er det jeg har trent fordelt på type økter

Base 1

Uke 1 - 9 timer

Kort terskelløp
Løp Terskelintervall
Løp - langtur
Svømming, 2 økter
Sykkel rulle teknikk/frekvens
Langtur sykkel
Rulleski
Styrketrening

Uke 2 -10t15min

Sykkel rulle langtur
Sykkel rulle høy frekvens
Svømming, 2 økter
Løp langtur
Roing
Ski

Uke 3 -11t50 min

Ski, 3 økter
Sykkel rulle
Svømmeleir to dager
Core

Uke 4 -6t28 min

Sykkel rulle teknikk/frekvens
Sykkel langtur - overgang til kort løp
Løp rolig
Løp terskelintervall
Rulleski
Core/strikktrening

Base 2

Uke 1 -9t35min

Løp halvlang sub-terskel
Løp teknikk
Langtur løp i skogen
Sykkel rulle restitusjon
Sykkel langtur rulle
Sykkel rulle høy frekvens
Svømming, 2 økter
Core/strikk, 2 økter
Roing

Uke 2 -11t25 min

Svømming, 2 økter
Løp langtur i skogen
Løp bakkeløp+stigningsløp
Løp halvlang sub-terskel
Løp kort overgang til sykkelrulle rask frekvens
Sykkel rulle terskelintervall, 2 økter
Sykkel rulle teknikk/frekvens
Core/strikk, 2 økter

Uke 3 -12t45min

Sykkel langtur, 2 økter
Sykkel rulle restitusjon, 2 økter
Sykkel rulle terskelintervall
Svømming
Løp sti
Løp langtur sti
Løp terskelintervall

Av base 2 perioden gjenstår en restitusjonsuke med 6,5 timer trening før jeg går løs på en fireukersperiode med enda litt mer volum og litt mer belastning. Den perioden har noen uker som rett og slett kan vise seg umulig å presse inn mye trening i, men vi får se.

Jeg føler meg sterkere og litt raskere. Jeg gleder meg til hver trening. Nesten. De fleste treningene har hatt et mål og jeg har vært fornøyd med alle treningene. Nesten.

Jeg satt meg også mål om å gå ned i vekt. De fleste vil være enige om at det er riktig vei å gå og jeg har rett og slett gått ned ganske mye i vekt. Veide 96,5 kg nyttårsaften og veier litt under 90 kg nå. Det gjør det lettere å løpe og gir vesentlig mindre belastning for knærne.

Jeg har innført core og strikktrening, men sløyfet vektrommet. Jeg har tatt turen ut i skogen og har tro på at kupert stiløping er godt for en lang rekke av svakhetene mine. Etter svømmehelgen med Jan Sibbersen og Dörthe har jeg fått litt form på svømmetreningen min. Jeg svømmer ikke fast tempo i 2-3000 meter lenger, men svømmer ulike drill og pyramideintervaller. Og jobber litt med noen feil i svømmeteknikk.

Jeg føler rett og slett at jeg er i rute. Jeg føler at jeg har et program som er realistisk i forhold til kropp og tid som er gjort tilgjengelig. Jeg tror at jeg er på vei til en form som kan få meg under 12 timer, bare vektreduksjonen betyr mye, men garantier har jeg selvsagt ikke.

Konklusjon: Trening er gøy, gøyere og gøyest. Bra utvikling på svømming, løp, styrke og vekt, men det mangler trening som gir bedret fremdrift på sykkel.

Rett og slett veldig fornøyd.

2 kommentarer:

Ellen Propellen sa...

Dæven søkke du er god! Steike, jeg blir jo inspirert, kanskje jeg er nødt til å bli litt strukturert også? Har jo ikke mange treningstimene i uka akkurat!

tribent sa...

men du er liten og lett :-) det kompenserer vel sånn ca for manglende treningstimer. Trudde ikke du ble imponert av treningstimer, så det er mulig det er no ironi som ligger og lurer her, men jeg hører ikke på det øret :-)