21.05.2006

Uuuuut mot havet!


"Vi skal bo i det lille røde huset
Det skal bli så bra skal du se"

Du er et geni fra Østfold hvis du får det til å rime på en god og rytmisk måte uten at det høres litt ut som nødrim. Tror teksten til Rune R er ca slik, men jeg garanterer det ikke. For i motsetning til halve besetningen av damer som frekventerer dansetilstelninger, skal jeg ikke juge på meg no veldig kjennskap til mannen eller hans tekster. Men at han er en rimsmed uten like i dette land, det vet jeg. Heldigvis.

Men poenget var jo ikke Hr. Pornotryne, poenget var at jeg skal hilse fra havet.

Jeg skal hilse til alle som føler seg berørt. Jeg har i dag vært ute på søndagstur og inspisert svømmestadion min."Treningsarena sommersvømming 2006". Den vises på det første bildet. Og jeg har sittet på et svaberg og sett på ærfugl, skarv, kråker som prøvde å stjele måkeunger og måker som prøvde å forsvare ungene sine. Jeg har sett ut på en speilblank Oslofjord. Og jeg har kjent på vannet. Jeg tenker vi snakker 13 grader nå ved Dypeklo. Dvs at sjøvannet mangler tre sentrale grader til jeg kan starte å tenke alvorlig på å nedsenke mitt legeme i den salte lake.

Foreløpig bare drømmer jeg om å svømme i klart saltvann. Helst i blikkstille saltvann slik det var i dag.

Jeg har en svømmetur som tar meg ca 50 minutter. Den går langs svaberg, krysser over et sund og ut til en fin øy. Denne øya svømmer jeg rundt. Den jeg var på i dag og der satt jeg og nøyt havluften. Der jeg tok bildet til venstre. Rett utenfor her passerer jeg på den svømmingen. Om kanskje fire små uker? Fem små uker? Det er ikke lenge til nå, vær tålmodig.

Jeg liker å svømme "rolig langtur". Det er deilig det. Da bør vannet helst være ca 19-20 grader. Gli gjennom vannet med rolige svømmetak. Kjenne på fremdriften, justere litt på takene for å føle om jeg kanskje skyter litt mer fart. Bare være så heldig at jeg kan nyte noe som få i Norge gjør. En liten hemmelighet. Et lite vått stykke Norge som vi, noen få selvutvalgte, har helt for oss selv.

Og etter at jeg er ferdig med å svømme er det aller beste å ligge klemt mot ett varmt svaberg og kanskje se på disse små rakkerene til høyre som beveger seg i selv det minste vindpust. Det blir ikke så mye svaberg når man har barn, det blir som oftestå ligge på håndkle på en sandstrand med resten av Fredrikstad, Bærum, Oslo og omegn. Men av og til....

Og til dere som foretrekker ferskvann? Dere drikker vel Cola light også kan jeg tenke meg. Sorry, men det er erstatningsvare. Brakkvann. Oslofjorden er salt! Og Cola har sukker!

De som måtte ha lyst er selvsagt alltid invitert til en svømmetur i Fredrikstadskjærgården på sommerstid! Det er ikke lenge til nå. Den har begynt å kalle. Og noen av oss svarer!

Ingen kommentarer: