05.05.2006

Gjør det med stil!

En ting er å være rask, en annen ting er å være sterk, men for å kunne si til seg selv og andre at man er en fullendt idrettsmann eller fullendt kvinne gjelder det også å gjøre ting med stil! Jeg har vært inne på det tidligere på denne siden, men det kan ikke sies for ofte. Når man er ute og representerer klubben, dvs når man har på seg klubbfargene, da skal man vise frem seg selv, drakta og sponsorene på en så positiv måte som overhode mulig.

Dette er ting som alt for få husker, vi snakker om de små eller store detaljer:
  • Sykkelen skal være nyvasket
  • Sykkelsokkene skal være hvite
  • Hjelmen skal være polert
  • Klærne er selvsagt rene og man har ikke kjedemønster på leggen
  • Hurtiglåsene skal være i samme stilling på begge hjulene
  • Dekkene skal matche sykkeldesign
  • Biceps kan med fordel flexes litt på bilde
  • Når man blir fotografert skal man se lett og uanstrengt ut, ikke som om man er utsultet infanterist på slutten av vinteroffensiven til Napoelon i Russland. I noen konkurranser kan det være riktig å eksentuere slit og pine, men ikke på noe som er under en OL-distanse i lengde.
  • Svettedråper gjør seg godt på foto. Svetter du lite så "splash" litt vann fra drikkeflaska i ansiktet før du blir tatt bilde av. Gjør ikke dette hvis du har saft eller sportsdrikke på flaska. Masse fluer og knott som sitter fast i ansiktet er ikke videre vakkert.
Lista kan gjøres så lang og kjedelig som forberedelsene, diskusjonene og sakspapirene til et triatlonting, men det hele dreier seg kort sagt om å ha et bevisst forhold til det å stå frem som et godt bilde og ta ta seg godt ut på bilde. Derfor er det ikke mulig eller nødvendig med en huskeliste/sjekkliste, det er internkontrollsystemet som er viktig. Som i alt Helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. Et bevisst forhold til kvalitetskontroll, rutiner og visuell hygiene.

Ett lite hjertesukk i den forbindelse: Veldig mange triatleter er jo noen små radmagre fliser og klubbdraktene slenger som en bhurka rundt dere. Dere fyller rett og slett ikke ut draktene og detaljer i design og logoer blir borte, det er skrekkelig utakknemmelig mot designhuset og sponsorer. For dere som er noen små tynne pingler, kanskje et lite knep fra hundeutstillingsringen kan hjelpe dere? Der er det nemmelig et triks å gi bikkja to pannekaker til frokost for at ribbeina ikke skal være innsunkne. Prøv det dere også. Altså ikke til bikkja, spis pannekaka selv.

Og så til slutt til dette bildet som ble tatt av meg på Bogstad treningsduatlon. For alt som er hellig og godt her i verden, kan noen fortelle meg hva i hule heiteste fabians fargeblyanter jeg holder på med på dette bildet? Hvordan er det mulig å få til en slik fremtoning når man går av en sykkel? Hæ?!?!? Hva er det jeg gjør?

Ingen kommentarer: