13.05.2006

Xterra Vector Pro 2 og Zipp 808

Jeg har prøvd vannet i Stavern i dag. Og det var kaldt. Veldig kaldt. Kanskje 9 grader. Jeg klarte 6 svømmetak før jeg fikk krampe i fotan.

Så jeg utførte ikke en nøye test av den nye våtdrakta mi i dag. Men jeg fikk jo svømt litt med den da vi var på La Manga.

Og det er en glimrende våtdrakt. Veldig fleksibel, noe som gjør at svømmetakene ikke blir hindret i "skulderområdet". Jeg er jo skrekkelig bredskuldret, jeg og Obelix, så det der er faktisk et problem. Men ikke med denne drakta. Mer enn det vet jeg ikke ennå. Men det vet jeg. Og det er egentlig ganske viktig. Og så er den veldig rask å ta av på grunn av no for som er inni. Kjempegreier.

Denne drakta passer for meg, det er ikke sikkert den passer for deg. Du bør helst prøve først. Sponsoren til Oslofjord triatlon, Probike, selger flere forskjellige våtdrakter fra Xterra.

Men man blir jo ikke bra bare av å kjøpe seg en god våtdrakt. For å bli raskere må man også være villig til å ofre noe. Jeg sikter selvsagt til penger og det penger skal brukes til, det vil si kjøp av annet utstyr. Her er bilde av sykkelen min. En Guru Trilite som er kjøpt hos Active Sports og Probike. En sykkel som passer, er også et fartsfremmende tiltak. Og her gjelder det samme som med våtdrakt, denne sykkelen passer meg, men kanskje ikke deg. Mest trolig passer den deg ikke, fordi den er lagd etter mål og overrøret er korta inn ganske mye. Jeg er nemmelig lang i beina (relativt) og kort i overkroppen med lange armer. Og av og til får jeg veldig lyst til å klatre i trær, spise bananer og slenge meg i lianer. You Jane, me.... Julius.

Det er ikke så mange Gurusykler i Norge, men skal du bruke litt penger på sykkel, så er du her garantert å få en som passer. Og som derfor helt sikkert er bra. I motsetning til sykler som lages i Small, Large og X-Large.

I dag prøvde jeg bakhjulet for første gang (Zipp 808). Det er mulig at jeg lurte meg selv og aller mest ville tro at det gikk fortere enn det pleier å gjøre. Jeg mener, du svir ikke av noen penger som sikkert kunne vært brukt til mer allmennyttige formål, for så å si at du egentlig kunne brukt kjærrehjul. Men jeg tror ikke det, det virka som jeg hadde litt mer fart. Og den følelsen er viktig den også. Placeboeffekten er på ingen måte forbeholdt medisinsk forskning betalt av legemiddelfirmaer.

Men en ting som er hevet over en hver tvil er at sykkelen ser litt rar ut uten et matchende forhjul. Det problemet skal bli løst før neste besøk i Stavern har jeg på følelsen.

5 kommentarer:

Ketil Aas-Jakobsen sa...

Nå skjønner jeg hvorfor du sitter så bra i bøylen, sykkelen din er jo custom!.

Seriøst; etter mine begreper sitter du nær perfekt. Eneste du har å hente inn tid på nå er et skikkelig forhjul og en tempohjelm.

Jørgen sa...

Jeg lurte på når du skulle legge ut bildet av badingen! Det var skikkelig kaldt!

Flott samling i Stavern, enda bedre til sommeren!

Ellen sa...

Jeg er imponert over badingen! Takk for en fin samling i Stavern.

bent sa...

Takker for det Ketil. Jeg sitter i hvert fall veldig komfortabelt og ganske aerodynamisk og det var det var det jeg var ute etter. En sykkel som passer helt og som ikke må "trikses" med for å passe. Relativt aerodynamisk hele tiden og ikke aerodynamisk i 80% av tiden og oppreist resten. Eneste som kunne vært justert er bredden på albuene, men det blir fort vekk for trangt. Nytt forhjul kommer snart. Tror det blir 404. Vet ikke hvorfor, men jeg får meg ikke helt til å ha så dypt som 808 på forhjulet? Nå er forøvrig ikke Campa Eurus no møkkahjul! :-)

Ellen: Den badinga var ikke så veldig imponerende. Vi var ute i 40 sek!

bent sa...

Og du jørgen, det var ikke det at jeg ville skjule din innsats i vannet, men det bildet ble ikke helt bra. Altså værre enn mitt :-)