14.06.2006

"Løpe til jobben"-aksjonen

Denne uka har startet bra treningsmessig. Huemessig er det ikke like kjempemessig, for jeg har plutselig ikke no lyst til å stille til no start før IronDuck. Men det der er jo bare sutring. Går nok over. Eller kanskje ikke. Samma det.

Men altså trening, det er det som er viktig for tiden og jeg har mange fine turer. Lange og korte.

Treningsuka mi startet på mandag morgen klokken 0715 og første økt sluttet 0738. 4 km senere. Noen timer senere, klokken 1515 løp jeg fra jobben og 4 km senere var andre økt over. Da var klokken 1538. Jeg løper til jobben fordi ellers hadde de to dagene vært umulig å få til trening på.

Det første bildet er tatt klokken 0715 og viser starten på løpeturen. Det er sol fra skyfri himmel og 19 grader og vindstille så tidlig på morgenen. Det er helt fantastisk å starte en morgenløpetur på denne måten. Forrige gang jeg løp til jobben var det brøytekanter, fem minusgrader, mørkt og vind. Nå var det en slik veldig fin sommermorgen, og siden jeg starter løpeturen på landet så lukter det åkre, asfalt som varmes og jeg hører bare fuglesang. Dvs hvis jeg ikke hadde løpt med mpt3-spiller.

Det å løpe om morgenene er ikke noe jeg alltid er så glad i mens det står på, men jeg er alltid fornøyd med meg selv etterpå. På mandag og tirsdag gikk pulsen min ikke for høyt og beina var ikke totalt tømmerstokker. Og løpeturene gikk ganske raskt. Til tross for ryggsekk og frokost i magen. 4 minutter raskere en vinterløpeturene. Men det kan jo hende at veigrepet var noe bedre nå selvsagt.

Det neste bildet er tatt etter ti minutter. Her løper jeg langs utløpet av Seutelva, Gressvikfloa. Jeg liker denne biten. Det er på en gang og sykkelvei jeg løper. På elva er det ofte ender og svaner og det lukter av elv. Like før dette har jeg passert noen billakkeringsverksted og ett båtbyggeri og der jobber gutta allerede. Glade gutter som er godt nede i første kaffekopp og en god morrasigg. Ser ut som et fint liv det også.

Det er forskjellen på Fredrikstad og Oslo. Går du på jobben i Oslo klokken 0715 kan det være ganske stille og spiser du frokost klokken 0615 er det mørkt i alle bygårdene. Da jeg pendlet startet jeg pendleturen klokken 0545 og var fremme klokken 0739 på kontoret. Og da var jeg som regel først og satt på kaffe til de andre. Her kommer jeg på jobben 0745 og er nesten sist og må vente på neste kanne.

Jeg liker sånne morgenstemninger som jeg bare får når jeg løper og sykler til jobben. Da får jeg med meg noe på veien, jeg kan se noe, lukte noe, tenke noe og ser ikke bare baklysa til bilen forran. Forresten burde mange flere barn gå eller sykle mye mer til skolen! Mine også.

Den brua på bildet skal jeg over. Den er satt opp av en privat kar med penger. Han får en vennlig tanke fra meg hver eneste gang jeg passerer den. Etter den er ikke veien jeg løper på så veldig fin. Den går langs køen inn til Fredrikstad. Men jeg koser meg selvagt med å løpe forbi køen. Men utsikten er pyton. Helt til jeg kommer til elva igjen og kan løpe langs ælvepromenaden. Her på bildet til venstre er starten på den. Nå er jeg snart framme på jobben og løper roligere.

På høyre side når jeg løper har jeg gamle Fredriksstad Mekaniske Værksted. FMV. Den kjempebedriften gikk jo nedenom og hjem for ca 15 år siden tror jeg og nå er verkstedområdet et stort utbygningsområde som bl. a skal være åsted for kampene til Fredrisktads stolthet. FFK. Jeg deler ikke den stoltheten og lærer Helene til å synge "For en gjeng med bønder" og "FFK er et tegneserielag". Det kommer hun nok til å takke meg for.

Og så er jeg fremme og kan ta i mot spydige bemerkninger fra
kolleger som har startet dagen på en annen måte. Det går ikke inn på meg. De vet at jeg er gal.

2 kommentarer:

Adeleid sa...

enig med deg Bent, det finnes ikke noen bedre start på dagen enn en rolig joggetur :) Det eneste måtte i så fall være være rolig joggetur med påfølgende svømming :)

tribent sa...

jepp, og det skal jeg få til når det bare blir litt varmere i 3. Bjørndalsdam!