16.06.2006

Hovmod står stort sett for fall!

På forumet vårt fant jeg det for godt å melde noen ord om blondiners evne til å skifte dekk. Det er passe tøft i tryne fra en som selv har ett og annet lyst hårstrå. De som er igjen. Og som absolutt ikke har skrevet "mekkeboka". Det er det naboen vår som har gjort. Men det har ikke smittet over på meg.

I dag skulle jeg sette dekk på disse hjula. Vitoria Open Corsa. Kevlar dekk. Resultatet ser du. Seks knekte dekkspaker. Ser du ikke seks spaker? Det er fordi den siste i drittsinne ble kasta opp på taket. Far sto midt på tunet og brølte "f... i sv... h.. f... b.. møkkahjul". Helene og Åse var sikkert dypt imponert over opphavet til alle disse nye ordene.

Jeg fikk på dekket en gang altså. Etter en halv times jobbing. Men så hadde ventilen låst seg slik at det ikke var mulig å få pumpet opp dekket. Av med dekket og justering av ventilen.

Så var det å starte fra starten igjen. Men denne gangen kom jeg ikke til mål.

I morgen skal jeg prøve igjen. Med nye dekkspaker. Og Michelin Pro Race 2. For de er lettere å få på Zipp 404.

Å ja, det glemte jeg å nevne. I dag har jeg vært hos Probike og hentet det nye forhjulet. Så nå skal snart Guruen avbildes med Zipp 808 bak og 404 forran. Da blir den pen da.

Men først må jeg altså få på dekk på hjula.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dekkspakar får å få PÅ dekket?

tribent sa...

jepp. klarer du uten?

Ketil Aas-Jakobsen sa...

Bent,
Var ute å syklet i dag. Skikkelig Race-Sim. 808 front og bak / Pro Race 2. Etter 160km punger jeg. Jeg knakk to av de tre dekkspakene jeg hadde med. Den Siste knakk jeg så biten ble sittende igjen inni, mens dekket var helt på... Fikk ut biten. Til slutt. ser at vi har (hadde) samme dekkspaker. Fra BB-Tools.
Ellers er jeg enig at dekkene er skikkelig vanskelig å få på Zipp. Er det et generelt problem mon tro?

tribent sa...

Hei Ketil. Har sjekka. Først av alt. Jeg fikk på dekka i sykkelbutikken :-) De strevde også ganske betraktelig. De brukte ikke BB og kommenterte at de hadde for mye bøy. Knakk for lett. Selv om de solgte dem. De brukte noen breie, gule michelinspaker. Kjøpte slike jeg.

Jepp, det er et generelt problem. Søkte litt på Slowtwitch. Den combo som jeg har er den værste. Zipp 404 (og sikkert 808) og Vitoria Open Corsa. Michelin Pro Race 2 skal være mye lettere å få på!!