14.07.2006

Nybegynnerfeil

Det er aldri for sent å gjøre skikkelige hårreisende nybegynnerfeil og hvis det er en av de virkelig gode feilene så er det jo ingen grunn til å ikke gjenta den? I går var jeg med på Bogstad treningstriatlon. Min første triatlonkonkurranse i år. Der gjorde jeg en klassisk nybegynnerfeil og det var selvsagt en jeg har gjort før. Og en riktig god en var det, men mer om feil litt senere.

For barna mine gjør ikke feil når de deltar på Seigmann barnetriatlon. Åse f.eks var raskt ute og fant seg en rygg på svømminga. Hun fant den ryggen en gang i vinter, det var da hun bestilte Adeleid som følgesvenn på barnetriatlon. Ingen grunn til å endre på en vinneroppskrift? Funket det bra i fjor, så funker det sikkert like bra i år, men frem til neste år må vi snakke litt om hva som er meningen med svømmeetappen. Det er liksom ikke til å unngå å bli våt. Jeg vil jo ikke bli far til en duatlet. Duatlet? Dølt ord. Duatlet? Ikke f.. da starter vi heller Rana-fisken og kjører midtfjords. Ut og svøm jente. Du kan jo ikke bli Norgesmester i triatlon uten å kunne svømme, kan du vel !?!

Men Åse ligner egentlig på svært mange triatleter og triatlonmosjonister jeg har støtt på. Hun er rett og slett ikke 100% vannsterk! I det daglige går det bra, hun både drikker det og bader i det, men svømme i den ville sjøen? I havet? Njaaa det kan da ikke være nødvendig? Og sånn sett passer jo Adeleid og Åse godt sammen.

Og de to passer sammen med f.eks.... nei, jeg har jo for vane å henge ut Adeleid og jeg tror at hun tåler det, men jeg skal ikke nevne andre navn. Jeg vet altså helt sikkert og får bekreftet omtrent ukentlig at det i et hvilket som helst startfelt i triatlon så vrimler det av seriøse og useriøse triatlonutøvere som er redd for krabber, maneter, haier, dypet, mørkt vann, lyst vann, saltvann, tang, tare, torsk, strøm osv. Du tror de står og fryser og skjelver fordi de er så tynne og mangler underhudsfett? Feil, det er angsten som herjer med kroppene deres. Men frykt er et viktig insitament og kan snus til no positivt og det er vel derfor de kommer så raskt opp av vannet og trener så mye på det. Pinen og haieksponeringen må gjøres kortest mulig. Den dype pusten du hører når de kommer opp av vannet og vrenger av seg badehetta er rett og slett et dypt pust av lettelse.

Helene er ikke redd for vann og også hun gjorde noen gode valg. Hun hadde ingen rygg, men bestemte seg for å bruke flytevest og var trygg på at hun valgte riktig utstyr og at dette skulle bli en nydelig konkurranse der Seigmenn, Include Africa - pin og diplom ventet etter målgang. Begge jentene har forøvrig brukt høsten, vinteren og våren godt. De har blitt mye bedre til både å sykle og løpe. Svømminga har de ikke hatt like mye fremgang på, men det kan greit forklares på samme måten som for mange voksne. De har ikke øvd på det.

I går var jeg altså med på Bogstad treningstriatlon. Konkurransen arrangeres utrolig bra og trivelig av medlemmer fra Norges desidert største og beste triatlonklubb. I all ubeskjedenhet så må det bare sies. Jeg er dypt imponert over all innsatsen som medlemmene legger ned i trening, konkurranser, som funksjonærer og ikke minst ved å være utrolig trivelige klubbmedlemmer og lage et fantastisk miljø som både medlemmer og venner fra andre klubber trives i.

Det hadde jo vært fint å kunne imponere seg selv litt også, men det går det litt tråere med det. Som Helene og Åse har jeg trent i vinter og vår og jeg har trodd at det skulle gi meg litt fremgang. Og jeg tror egentlig det har det, men jeg fikk ikke det svaret i går.

Ok, endelig rett på sak, dette blir ingen fullstendig beskrivelse av konkurransen min slik jeg ser den, den var bare vond. Fra start til mål og bilturen hjem (fint det er do på landets bensinstasjoner). Hva var feilen? Den skjedde på Åle da jeg pakket baggen. Jeg fant ikke no triatlontopp og la ned finishertrøya fra IronDuck 2004. Den la jeg så fra meg i skiftesonen og tok på meg våtdrakten. Og så badet jeg 700 meter.

Har du prøvd å få på en trang og fin sykkeltrøye på en våt kropp noen gang? Jeg har, i hvert fall en gang tidligere og da hadde jeg i tillegg allerede tatt hjelmen på hodet og hadde sykkelpunpe, slange og banan i baklomma. Jeg har også prøvd denne feilen ut i andre former.

Så jeg skal aldri gjøre den feilen igjen! Jeg lover! Det tar alt for lang tid.

Jeg gjorde også en feil vedrørende stil i går. Inntill jeg har fått ned den magan bør jeg nok ikke kjøre i trøyer som er så avslørende rundt midtseksjonen. Bhurka kanskje?

Sykkelbildet har jeg stjålet fra Stian og barnetriatlonbildene fra Guy

6 kommentarer:

Adeleid sa...

var veldig hyggelig å få være følgemannskap for Åse i år også:) Selv om hun har blitt så stor jente som bare det! :) Heller ikke i år hadde hun særlig lyst til å dyppe seg i vannet nei.., men hvem har vel det....? Er jo alltid litt kaldt sånn med en gang... Hvis jeg hadde vært i en situasjon hvor jeg hadde øynet muligheten til å bli båret på noens rygg gjennom svømmeetappen...så er det ganske sikkert at jeg også hadde forhandlet om det en stund ja... Ett av mange klare tegn til intelligens fra unge Åse mener jeg! Vi ble til slutt enige om at jeg skulle svømme eller krabbe på bunnen mens hun satt på ryggen...så hun fikk vann i hvert fall nesten over hele seg.. På syklingen og løpingen ble det derimot svært klart at hun har blitt stor jente. Trengte bare ett og annet lite dytt i ryggen opp sykkel"bakken", og på løpingen trengte hun i hvert fall ikke å holde noen i hånden lenger nei!! Skikkelig moro å se henne storme av gårde i full fart!! Verdens søteste lille jente!

tribent sa...

dere står bra til hverandre

Adeleid sa...

Takk :)

tribent sa...

ser at det kunne leses som skamløs flørting. Var ikke meningen altså :-)

Adeleid sa...

veit det da vettu :)

tribent sa...

tenkte det nesten mer som en forklaring til evt andre lesere :-) hihi